Recepte

Kazas siera tarte ar piparmētrām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Vienkārši pagatavojama, bet ļoti sātīga un garšīga tarte. Ar šādu daudzumu pietiks četriem labi izsalkušiem ēdājiem.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 loksnes saldētas kārtainās bezrauga mīklas
  • 1 cukīni
  • 1 saišķītis piparmētru
  • 50 g mocarellas siera
  • 100 g kazas siera
  • miziņa no ½ laima
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes piena
  • sāls, citronpipari

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Mīklu viegli izrullē un ieklāj apaļajā cepamformā. Pīrāga pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties ~ 8–10 minūtes, kamēr tā zeltaina.
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Cukīni sagriež šaurās sloksnītēs un apcep, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.
  3. Trauciņā sakuļ olas un pienu, pierīvē laima miziņu, pievieno sakapātas piparmētras.
  4. Sarīvē kazas sieru un mazos gabaliņos saplēš mocarellas sieru.
  5. Cukīni un sieru sajauc ar olu maisījumu. No krāsns izņem apbrūnināto pamatni un vienmērīgi pārlej ar sagatavoto masu. Cep vēl ~ 10–12 minūtes, līdz pīrāgs sastindzis.
  6. Pasniedz sagrieztu gabaliņos. Labi garšos gan silts, gan atdzisis.
1. pagatavošanas solis
KazasTarte_1

1. Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Mīklu viegli izrullē un ieklāj apaļajā cepamformā. Pīrāga pamatni sadursta ar dakšiņu un liek cepties ~ 8–10 minūtes, kamēr tā zeltaina.

2. pagatavošanas solis
KazasTarte_2

2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Cukīni sagriež šaurās sloksnītēs un apcep, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

3. pagatavošanas solis
KazasTarte_3

3. Trauciņā sakuļ olas un pienu, pierīvē laima miziņu, pievieno sakapātas piparmētras.

4. pagatavošanas solis
KazasTarte_4

4. Sarīvē kazas sieru un mazos gabaliņos saplēš mocarellas sieru. Cukīni un sieru sajauc ar olu maisījumu. No krāsns izņem apbrūnināto pamatni un vienmērīgi pārlej ar sagatavoto masu. Cep vēl ~ 10–12 minūtes, līdz pīrāgs sastindzis.

5. pagatavošanas solis
_I7A9978_resize

Pasniedz sagrieztu gabaliņos. Labi garšos gan silts, gan atdzisis.

Komentāri:

Jūsu komentārs: