Recepte

Kefīra un citronu krēms ar vaniļas mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Krēmam:

  • 4–5 olu baltumi (atkarībā no izmēra)
  • 2 glāzes auksta kefīra
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrona miziņa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • augļi un ogas rotāšanai pēc izvēles

Mērcei:

  • 5 olu dzeltenumi (oriģinālajā receptē paredzēti 2 olu dzeltenumi, bet taupīgas saimnieces var likt visus dzeltenumus, kas paliek no krēma gatavošanas)
  • 125 g cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 deserta karote kviešu miltu
  • 0,5 l piena

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem atsevišķā bļodā. Dzeltenumus atliek malā līdz mērces gatavošanai.
  2. Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu.
  3. Olu baltumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru.
  4. Pievieno citrona miziņu.
  5. Olu baltumus saputo mīkstās putās, lai, maisot ar karoti, paliktu raksti.
  6. Želatīnu aplej ar ¼ glāzes auksta ūdens un ūdens peldē izkausē.
  7. Izkausēto želatīnu tievā strūklā lej un uzmanīgi iemaisa olbaltumu masā.
  8. Masai pievieno kefīru.
  9. Visu uzmanīgi apmaisa, pārlej skaistā traukā un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.
  10. Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo biezās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
  11. Tad iesijā miltus un visu saputo krēmīgā masā.
  12. Uzvāra pienu un tievā strūklā pievieno to olu masai. Rūpīgi izmaisa.
  13. Pārlej mērci katliņā un maisot karsē ūdens peldē, līdz sabiezē. Vairs neuzvāra. Atdzesē.
  14. Kad krēms saželējis, to rotā ar augļiem vai ogām pēc izvēles. Šoreiz Maruta garnē krēmu ar persiku pusītēm no kompota augļiem, kam sietiņā notecināts sīrups.
  15. Pēdējais akcents – pašas lasītas meža zemenītes.
  16. Svētku galdam krēmu var dekorēt ar cukura pērlītēm (tas jādara īsi pirms pasniegšanas, lai cukurs neizkustu pirms laika).
  17. Krēmu ar karoti liek trauciņos un pārlej ar mērci.

 

Variācijas par tēmu:

Meža zemeņu un persiku kompota vietā var lietot mellenes, kā arī jebkuras dārza ogas – kazenes, ķiršus, avenes un plūmes. Ziemā var izmēģināt apelsīnu variantu – citrona miziņas vietā pierīvēt apelsīnu miziņu, un rotāt ar apelsīnu daiviņām.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo krēmu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem atsevišķā bļodā. Dzeltenumus atliek malā līdz mērces gatavošanai.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumiem pievieno cukuru, vanilīna cukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citrona miziņu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus saputo mīkstās putās, lai, maisot ar karoti, paliktu raksti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu aplej ar ¼ glāzes auksta ūdens un ūdens peldē izkausē.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izkausēto želatīnu tievā strūklā lej un uzmanīgi iemaisa olbaltumu masā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masai pievieno kefīru.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu uzmanīgi apmaisa, pārlej skaistā traukā un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo biezās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad iesijā miltus un visu saputo krēmīgā masā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra pienu un tievā strūklā pievieno to olu masai. Rūpīgi izmaisa.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej mērci katliņā un maisot karsē ūdens peldē, līdz sabiezē. Vairs neuzvāra. Atdzesē.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad krēms saželējis, to rotā ar augļiem vai ogām pēc izvēles. Šoreiz Maruta garnē krēmu ar persiku pusītēm no kompota augļiem, kam sietiņā notecināts sīrups.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēdējais akcents – pašas lasītas meža zemenītes.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svētku galdam krēmu var dekorēt ar cukura pērlītēm (tas jādara īsi pirms pasniegšanas, lai cukurs neizkustu pirms laika).

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krēmu ar karoti liek trauciņos un pārlej ar mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: