Recepte

Ķiploku zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šī zupa ir īsts triecienuzbrukums vīrusu infekcijām, turklāt pagatavojama nieka 30 minūtēs.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles baltmaizes
  • 1 paprika (sarkana, dzeltena vai oranža)
  • 4 kartupeļi
  • 5 ēdamkarotes eļļas
  • 10 daiviņas ķiploku
  • 1 liels sīpols
  • 1 tējkarote kaltēta majorāna
  • 1,5 l vistas buljona
  • sāls, malti melnie pipari

Pasniegšanai

  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • 100 g rīvēta siera pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Uzvāra buljonu (vistas buljona gatavošana piegalda.skaties.lv). Ja tam nav laika, var izlīdzēties arī ar buljona kubiņu.
  2. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, un 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus. Pievieno buljonam.
  4. Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno buljonam un vāra ~ 20 minūtes.
  5. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pievieno majorānu, sāli un samaisa.
  6. Zupai pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku – pievieno vēl sāli pēc garšas. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu.
  7. Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra buljonu (vistas buljona gatavošana piegalda.skaties.lv). Ja tam nav laika, var izlīdzēties arī ar buljona kubiņu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu, un 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus. Pievieno buljonam.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno buljonam un vāra ~ 20 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pievieno majorānu, sāli un samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupai pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku – pievieno vēl sāli pēc garšas. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.

Komentāri:

Jūsu komentārs: