Recepte

Klasika – vēja kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 150 g kviešu miltu
  • 60 g sviesta
  • 4 olas
  • 250 ml ūdens
  • šķipsniņa sāls

Vārītajam krēmam:

  • 250 ml piena
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu
  • ½ vaniļas pāksts sēkliņu vai 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 150 g sviesta
  • nedaudz tumšās šokolādes dekorēšanai

Zemeņu krēmam:

  • 2 olu baltumi
  • 250 g maskarpones siera
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • sauja ap Jāņiem lasītu meža zemeņu un nedaudz dekorēšanai vai saldētas zemenes
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Siera krēmam:

  • 150 g siera (Krievijas vai tml.)
  • 2 olu dzeltenumi
  • ~ 50 g sviesta
  • 2–3 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 daiviņa ķiploka
  • rozā pipari
  • šķipsniņa sāls

Cepšanai:

  • cepamais papīrs
  • konditorejas maisiņš ar robotu uzgali

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvara ūdeni ar šķipsniņu sāls un sviestu.
  2. Karstam pieber klāt visus miltus.
  3. Maisa, līdz mīkla atlec no katliņa malām.
  4. Olas viegli sakuļ.
  5. Pa daļām iemaisa (putot nedrīkst!) mīklā.
  6. Pannā ieklāj cepamo papīru. Mīklu pilda konditorejas maisā.
  7. Uz plāts izspiež nelielas mīklas piciņas. Ja vēlas lielākas vēja kūkas, tad mīklas piciņas izspiež lielākas. Mīklas piciņas cepoties “pūtīsies”, tāpēc tās jāliek atstatu citu no citas.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties. Kūkas cep ~ 30 minūtes. Plīts durtiņas šajā laika nedrīkst virināt!
  9. Gatavo vārīto krēmu: olas sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem.
  10. Pienu uzkarsē un karstu piejauc olu masai.
  11. Uz pavisam mazas liesmas vai ūdens peldē krēmu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tas sabiezē. Jāuzmanās, lai neveidojas kunkuļi.
  12. Pilnīgi atdzesētam krēmam pievieno mīkstu sviestu un saputo.
  13. Kūciņām nogriež micīti.
  14. Krēmu pilda konditorejas maisā un iepilda kūciņās. Virsū liek nogriezto micīti.
  15. Dekorē ar izkausētu šokolādi.
  16. Gatavo zemeņu krēmu: olu baltumus sakuļ stingrās putās, kulšanas laikā pieliekot cukuru, samazina mikserim apgriezienus un pamazām pieputo maskarpones sieru.
  17. Meža zemenes saspaida un pievieno krēmam.
  18. Sapilda kūciņās kā 14. punktā.
  19. Dekorē ar meža zemenītēm un pūdercukuru.
  20. Gatavo siera krēmu: sieru sarīvē sīkās skaidiņās. Nedaudz siera atstāj dekorešanai.
  21. Olas novāra, dzeltenumus ar dakšiņu sīki saspaida.
  22. Ķiploka daiviņu notīra un izspiež ķiploku spiednē.
  23. Sieram pievieno olu dzeltenumus, mīkstu sviestu, majonēzi, rozā piparus, ķiplokus un sāli pēc garšas.
  24. Sapilda kūciņās kā 14. punktā. Dekorē ar rozā pipariem un rīvētu sieru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā uzvara ūdeni ar šķipsniņu sāls un sviestu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstam pieber klāt visus miltus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maisa, līdz mīkla atlec no katliņa malām.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas viegli sakuļ.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pa daļām iemaisa (putot nedrīkst!) mīklā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ieklāj cepamo papīru. Mīklu pilda konditorejas maisā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz plāts izspiež nelielas mīklas piciņas. Ja vēlas lielākas vēja kūkas, tad mīklas piciņas izspiež lielākas. Mīklas piciņas cepoties “pūtīsies”, tāpēc tās jāliek atstatu citu no citas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Liek cepties. Kūkas cep ~ 30 minūtes. Plīts durtiņas šajā laika nedrīkst virināt!

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo vārīto krēmu: olas sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienu uzkarsē un karstu piejauc olu masai.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pavisam mazas liesmas vai ūdens peldē krēmu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tas sabiezē. Jāuzmanās, lai neveidojas kunkuļi.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilnīgi atdzesētam krēmam pievieno mīkstu sviestu un saputo.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kūciņām nogriež micīti.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krēmu pilda konditorejas maisā un iepilda kūciņās. Virsū liek nogriezto micīti.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorē ar izkausētu šokolādi.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo zemeņu krēmu: olu baltumus sakuļ stingrās putās, kulšanas laikā pieliekot cukuru, samazina mikserim apgriezienus un pamazām pieputo maskarpones sieru.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meža zemenes saspaida un pievieno krēmam.

18. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sapilda kūciņās kā 14. punktā.

19. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorē ar meža zemenītēm un pūdercukuru.

20. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo siera krēmu: sieru sarīvē sīkās skaidiņās. Nedaudz siera atstāj dekorešanai.

21. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas novāra, dzeltenumus ar dakšiņu sīki saspaida.

22. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņu notīra un izspiež ķiploku spiednē.

23. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sieram pievieno olu dzeltenumus, mīkstu sviestu, majonēzi, rozā piparus, ķiplokus un sāli pēc garšas.

24. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sapilda kūciņās kā 14. punktā. Dekorē ar rozā pipariem un rīvētu sieru.

Komentāri:

  • Marta says:

    Vai Jūs varētu ieteikt,kā uztaisīt kaut ko līdzīgu vēja kūkām, ja ir alerģija pret olām?
    Paldies jau iepriekš!

  • Anna says:

    Laba recepte

  • Jana says:

    Labdien!
    Liels paldies par recepti, kā arī par tās detalizētu aprakstu. Pati pagatavoju vēja kūkas; cepšanas laikā tās pacēlās un kļuva zeltaini-brūnas, taču, kad nogriezu “micītes” – ieraudzīju, ka ieskšpusē mīkla vēl bija mikla/lipīga… Mainīju temperatūras režīmus, laiku, bet tik un tā iekšpusē mīkla līdz galam neizcepās (mēģināju 3 dažādas variācijas ar karstumu un laiku)…Var būt variet ieteikt, ko darīt šādā situācijā…
    Paldies jau iepriekš!

    • Liene Vilnīte says:

      Sveiki,
      Pamēģiniet cept 200 grādos bez ventilatora un pēc cepšanas atstājiet krāsnī vēl 10-15 min.
      Vēl varat mēģināt tās taisīt arī mazāka izmēra.
      Ceram, ka izdosies.

  • Inga says:

    Vai tās var pildīt arī no apakšas ar šprici, lai nav jāgriež nost augšiņa?

Jūsu komentārs: