Recepte

Klasiskā siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām

Siera kūka – viss vienkāršais ir ģeniāls, un tā ir klasika!

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Pamatam

  • 250 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • 200 g skābā krējuma

Glazūrai

  • 100 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 100 g saldā krējuma
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē. Uz mazas uguns vai karstā ūdens peldē izkausē sviestu. Pievieno to sablendētajiem cepumiem un kārtīgi iemaisa.
  2. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Tajā ber sablendētos cepumus, un stingri tos nospiež, lai tie noklātu visu formas pamatni.
  3. Lielā bļodā kuļ krēmsieru ar cukuru un kukurūzas cieti, līdz masa kļuvusi viendabīga.
  4. Pa vienai pievieno olas. Pēdējo pievieno skābo krējumu, to iecilājot.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai. Krēmu pārlej pāri cepumiem un kūku cep 45 minūtes līdz 1 stundai, līdz tikai pats centrs ir palicis nedaudz kustīgs.
  6. Temperatūru palielina līdz 190 °C temperatūrai. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru un lej pāri kūkai. Cep krāsnī 10 minūtes.
  7. Kūku atdzesē vismaz pāris stundu. Pasniedz noklātu ar putukrējumu un mandeļu skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
Sierakuka_1

Cepumus sablendē. Uz mazas uguns vai karstā ūdens peldē izkausē sviestu. Pievieno to sablendētajiem cepumiem un kārtīgi iemaisa.

2. pagatavošanas solis
Sierakuka_2

Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Tajā ber sablendētos cepumus, un stingri tos nospiež, lai tie noklātu visu formas pamatni.

3. pagatavošanas solis
Sierakuka_3

Lielā bļodā kuļ krēmsieru ar cukuru un kukurūzas cieti, līdz masa kļuvusi viendabīga.

Pa vienai pievieno olas. Pēdējo pievieno skābo krējumu, to iecilājot.

4. pagatavošanas solis
Sierakuka_5

Krāsni uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai. Krēmu pārlej pāri cepumiem un kūku cep 45 minūtes līdz 1 stundai, līdz tikai pats centrs ir palicis nedaudz kustīgs.

5. pagatavošanas solis
Sierakuka_6

Temperatūru palielina līdz 190 °C temperatūrai. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru un lej pāri kūkai. Cep krāsnī 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Sierakuka_7

Kūku atdzesē vismaz pāris stundu. Pasniedz noklātu ar putukrējumu un mandeļu skaidiņām.

Komentāri:

  • Armands says:

    Super!

  • Aiga says:

    Īsti nesapratu, kur paliek saldais kr.? kopa ar skābo kr. un tad parlej pari?

  • Sandra says:

    Es arī nesaprotu kad un kam pievieno saldo krējumu?

  • Recepte says:

    Izlasiet, lūdzu, visu recepti! Tur viss pateikts! 🙂

  • Karīna says:

    Nav arī norādīts, cik procentīgs skābais krējums vajadzīgs… Un atbildēt uz jautājumiem par saldo krējumu ar “izlasiet kārtīgāk recepti” ir vairāk nekā nezolīdi. Receptēs jānorāda precīzi nevis tikai vadlīnijās. Nebūtu jāpieņem par pašsaprotamu, ka visi zina, kā jāgatavo putukrējums! Receptē jāizskaidro arī šis solis, kas nebūt nav pašsaprotams.

  • Terēza says:

    Ļoti laba recepte, bet es ieteiktu 500gr krēmsiera vietā es lieku 600gr. Bet tā šī kūka jau ir kļuvusi par manu “firmas recepti”. ☺

Jūsu komentārs: