Recepte

Klasiskais baltmaizes un ābolu pudiņš

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Evija Kreislere

Autors: Evija Kreislere

Pašlaik Dānijā mācās par veselīga dzīvesveida konsultanti jeb kouču. Evijai aizraujas ar visu veselīgo, vienkāršo un dabisko.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 10 šķēles baltmaizes
  • 500 ml piena
  • 3 olas
  • 3 skābeni āboli
  • 50 g rozīņu
  • 1 glāze cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • ½ tējkarote kanēļa
  • sāls
  • 50 g sviesta un vēl nedaudz veidnes ietaukošanai
  • mannas putraimi veidnes sagatavošanai

Vaniļas mērcei:

  • 1 l piena
  • 6 olu dzeltenumi
  • 4-6 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa
  • vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles liek bļodā un pārlej ar pienu, atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Ābolus noskalo, nomizo, izņem serdes. Ābolus sagriež mazos gabaliņos.
  3. Izmērcētajai maizei nospiež lie­ko pienu.
  4. Maizes šķēles saspaida ar karoti.
  5. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  6. Atsevišķā bļodā liek sviestu un cukuru un sakuļ līdz gaišai, gaisīgai masai.
  7. Turpinot kulšanu, pievieno olu dzeltenumus.
  8. Pievieno izmērcēto maizi, rozīnes, samaisa ar koka karoti, bet nekuļ.
  9. Tad mīklai pievieno ābolus.
  10. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.
  11. Sakulto olbaltumu iecilā pudiņa mīklā.
  12. Sagatavo veidni cepšanai, to ietaukojot ar sviesta piciņu un izkai­sot ar mannas putraimiem. Veidnē lej mīklu, izlīdzina virsu, uzkaisa kanēli, cukuru un cep 30-40 minūtes līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī.
  13. Pudiņu pasniedz, pārlietu ar vaniļas mērci.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizes šķēles liek bļodā un pārlej ar pienu, atstāj uz 10 minūtēm.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolus noskalo, nomizo, izņem serdes. Ābolus sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izmērcētajai maizei nospiež lie­ko pienu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizes šķēles saspaida ar karoti.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā bļodā liek sviestu un cukuru un sakuļ līdz gaišai, gaisīgai masai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turpinot kulšanu, pievieno olu dzeltenumus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno izmērcēto maizi, rozīnes, samaisa ar koka karoti, bet nekuļ.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad mīklai pievieno ābolus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakulto olbaltumu iecilā pudiņa mīklā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo veidni cepšanai, to ietaukojot ar sviesta piciņu un izkai­sot ar mannas putraimiem. Veidnē lej mīklu, izlīdzina virsu, uzkaisa kanēli, cukuru un cep 30-40 minūtes līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pudiņu pasniedz, pārlietu ar vaniļas mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: