Recepte

Klasiskais burkānu un zirnīšu sautējums ar cūkgaļas gabaliņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg burkānu
  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 350 g cūkgaļas
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 tējkarote cukura
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, noskalo un sagriež nelielos kubiņos vai plānās ripiņās. Burkānus ieber katliņā, pielej nedaudz verdoša ūdens, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru, uzliek vāku un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Gatavošanas laikā uzmana, lai neizvārītos viss ūdens.
  2. Gaļu noskalo, nosusina sausu un sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi un pievieno gaļas gabaliņiem. Pieber šķipsniņu sāls, piparus un samaisa.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties gaļas gabaliņus. Kad gaļa ir apcepta viegli brūna, pielej nedaudz verdošu ūdeni. Ūdeni pielej tikai tik daudz, lai tas nosegtu gaļu, uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo, līdz gaļa ir mīksta.
  4. Kad burkāni ir izsautējušies gandrīz mīksti, pievieno zaļos zirnīšus un turpina gatavot ~10-15 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti.
  5. Krūzē ieber 2 ēdamkarotes miltu un pielej nedaudz saldo krējumu, samaisa, lai nebūtu miltu kunkulīšu, un pielej burkānu/zirnīšu sautējumam. Sautējumam pielej atlikušo saldo krējumu, samaisa un uzvāra. Izslēdz plīti. Pagaršo, ja nepieciešams pievieno nedaudz sāls vai cukuru.
  6. Pasniedz kopā ceptajiem gaļas gabaliņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: