Recepte

Kokosriekstu cepumi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 3 olu dzeltenumi
  • 220 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g pūdercukura
  • 320 g miltu
  • 100 g tumšās šokolādes
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru un sāli.Pievieno un iemaisa sviestu, līdz izveidojas smilšaina konsistence.
  2. Pievieno olu dzeltenumus un blendē, līdz mīkla savēlusies bumbiņā.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu atdzesēties aukstumā.
  4. Plāti noklāj ar cepamo papīru. Atdzisušo mīklu izrullē, un izspiež vienādas formas aplīšus. Tos sakārto uz pannas un liek vēlreiz atdzesēties 15 minūtes.Cepumus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes.
  5. Atsevišķā traukā ūdens peldē izkausē šokolādi
  6. Kad cepumi izcepti un atdzesēti, tos noklāj ar izkausētu šokolādi un kokosriekstu skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
Kokocepumi_1

Virtuves kombainā sablendē sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru un sāli. Pievieno un iemaisa sviestu, līdz izveidojas smilšaina konsistence.

2. pagatavošanas solis
Kokocepumi_2

Pievieno olu dzeltenumus un blendē, līdz mīkla savēlusies bumbiņā.

3. pagatavošanas solis
Kokocepumi_3

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu atdzesēties aukstumā.

4. pagatavošanas solis
Kokocepumi_4

Plāti noklāj ar cepamo papīru. Atdzisušo mīklu izrullē, un izspiež vienādas formas aplīšus. Tos sakārto uz pannas un liek vēlreiz atdzesēties 15 minūtes. Cepumus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes.

5. pagatavošanas solis
Kokocepumi_5

Atsevišķā traukā ūdens peldē izkausē šokolādi.

6. pagatavošanas solis
Kokocepumi_6

Kad cepumi izcepti un atdzesēti, tos noklāj ar izkausētu šokolādi un kokosriekstu skaidiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: