Recepte

Košā burkānu apelsīnu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kilograms burkānu
  • 5 apelsīni
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 5 cm svaigas ingvera saknes
  • 250 ml saldā krējuma
  • ~1 – 1, 5 litri buljona (dārzeņu, vistas, liellopu gaļas)
  • 1 svaigs čili pipars
  • 0,5 tējkarotes dažādu krāsu piparu maisījuma
  • pēc izvēles neliels zariņš svaiga timiāna, salvijas, rozmarīna
  • sāls
  • blenderis zupas sakulšanai

Zupas papildināšanai:

  • pēc izvēles garneles, bekons vai sakults saldais krējums

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs.
  3. Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Ingvera sakni notīra un sarīvē uz vidēji rupjās rīves.
  5. Apelsīnus noskalo, pārgriež uz pusēm. No vienas augļa pusītes nogriež miziņu, neskarot baltumu.
  6. Apelsīniem izspiež sulu. Sulu spiež ar visu augļa mīkstumu, kas arī tiks pievienots zupai.
  7. Katlā ieber burkānus, ķiplokus, ingveru, čili un apelsīnu miziņu.
  8. Pielej tik daudz buljonu, lai tas nosegtu burkānus, un vāra, līdz burkāni ir mīksti.
  9. Piparus un zaļumu zariņu liek tējas sietiņā vai tīrā marlītē un pievieno zupai. Pieber šķipsniņu sāls.
  10. Kad burkāni ir mīksti, izņem garšvielu maisiņu un zupu auksta ūdens peldē atdzesē. Atdzisušo zupu sablenderē.
  11. Pievieno apelsīnu sulu un vēlreiz sablenderē.
  12. Zupai pielej saldo krējumu, samaisa un to uzkarsē, ļauj, lai zupa „uzsit” burbuli. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno šķipsniņu sāls.
  13. Zupu pasniedz siltu vai aukstu, papildinātu ar garnelēm, saceptām bekona šķēlītēm vai sakultu saldo krējumu.

 

Variācijas par tēmu:

Zupas variācijas ir ļoti plašas. Tai pēc izvēles var pievienot garneles, gabaliņos saceptu vistas fileju, maizes grauzdiņus, kartupeļus, seleriju sakni vai kātus. Zupai dažādību piešķirs kokosriekstu piens, saldais un skābais krējums.
Zupu var ēst arī atdzesētu, papildinātu ar aukstu šampanieti.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra, noskalo un sagriež ripiņās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingvera sakni notīra un sarīvē uz vidēji rupjās rīves.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnus noskalo, pārgriež uz pusēm. No vienas augļa pusītes nogriež miziņu, neskarot baltumu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīniem izspiež sulu. Sulu spiež ar visu augļa mīkstumu, kas arī tiks pievienots zupai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katlā ieber burkānus, ķiplokus, ingveru, čili un apelsīnu miziņu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej tik daudz buljonu, lai tas nosegtu burkānus, un vāra, līdz burkāni ir mīksti.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piparus un zaļumu zariņu liek tējas sietiņā vai tīrā marlītē un pievieno zupai. Pieber šķipsniņu sāls.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad burkāni ir mīksti, izņem garšvielu maisiņu un zupu auksta ūdens peldē atdzesē. Atdzisušo zupu sablenderē.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno apelsīnu sulu un vēlreiz sablenderē.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupai pielej saldo krējumu, samaisa un to uzkarsē, ļauj, lai zupa „uzsit” burbuli. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno šķipsniņu sāls.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu pasniedz siltu vai aukstu, papildinātu ar garnelēm, saceptām bekona šķēlītēm vai sakultu saldo krējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: