Recepte

Košais ķirbju, ananasu un pupiņu karijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šoreiz no ķirbja piedāvājam pagatavot ko eksotiskāku – ķirbju un ananasu kariju, kas papildināts ar zaļajām pākšu pupiņām.

Šī maltīte ēdama gan viena pati ar grauzdētu garšaugu maizi, gan pasniegta kopā ar rīsiem. Tā var kalpot arī kā interesanta piedeva pie gaļas vai zivs.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 4 tējkarotes sarkanā karija pastas
  • ~ 500 g ķirbja (riekstu, muskata)
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • ~ 150 ml dārzeņu buljona
  • 140 g saldētu pākšu pupiņu
  • ½ svaiga ananāsa
  • buntīte svaigas kinzas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi.
  2. Ķirbim nogriež mizu, mīkstumu sagriež nelielos kubiņos.
  3. Ananasu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Sīpoliem pannā pievieno sarkanā karija pastu.
  5. Pievieno arī ķirbju gabaliņus, buljonu un kokosriekstu pienu. Samaisa. Gatavo uz nelielas uguns 10 minūtes.
  6. Sautējumam pievieno ananasu gabaliņus.
  7. Pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas. Gatavo vēl 5–10 minūtes, līdz pupiņas ir mīkstas.
  8. Kinzu noskalo, sakapā un pārkaisa sautējumam.
  9. Pasniedz siltu.

 

Variācijas par tēmu:

Lai ēdiens būtu pikantāks, pievienojiet svaigu ingveru, citronzāli vai laima lapas.

 

Der zināt:

Ja ēdiena gatavošanai izmantojat ķirbi, kam ir tendence ātri izšķīst, pievienojiet ananasu gabaliņus un pupiņas jau gatavošanas sākumā, tādējādi ķirbis saglabās savu struktūru.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini un caurspīdīgi.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbim nogriež mizu, mīkstumu sagriež nelielos kubiņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ananasu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpoliem pannā pievieno sarkanā karija pastu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno arī ķirbju gabaliņus, buljonu un kokosriekstu pienu. Samaisa. Gatavo uz nelielas uguns 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējumam pievieno ananasu gabaliņus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas. Gatavo vēl 5–10 minūtes, līdz pupiņas ir mīkstas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinzu noskalo, sakapā un pārkaisa sautējumam.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz siltu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: