Recepte

Košās burkānu pankūciņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • burkāni, fasēti – 1 kg Ls 0,26
  • olas Rimi – 10 gab. Ls 0,69
  • piens 2,0% Rimi – 1 l Ls 0,53
  • Kviešu milti Rimi – 1 kg Ls 0,46

No virtuves krājumiem: eļļa cepšanai, sāls, cukurs, skābais krējums vai ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

1. Ap 400 g burkānu notīra, noskalo un sarīvē uz smalkās rīves.
2. Atsevišķās bļodiņās atdala 4 olu dzeltenumus no baltumiem.
3. Dzeltenumus sakuļ kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura. Kuļ tik ilgi, līdz olu masa ir kļuvusi gaiša un krēmīga.
4. Bļodā liek sarīvētos burkānus, pievieno sakultos olu dzeltenumus, pieber 150 g kviešu miltu un pielej 200 ml piena. Visu samaisa viendabīgā masā. Mīklu atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā.
5. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.
6. Sakultos olu baltumus lēnām iecilā pankūku mīklā un samaisa.
7. Uzkarsē pannā eļļu un ar ēdamkaroti uz pannas liek nelielas mīklas piciņas. Cep no abām pusēm zeltainas pankūciņas.
8. Pankūciņas pasniedz karstas, kopā ar skābo krējumu vai ievārījumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: