Recepte

Krāsainā omlete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • svaigs timiāns (2–3 zariņi)
  • 25 g rīvēta siera
  • 6 olas
  • 2 tējkarotes eļļas
  • sāls un malti melnie pipari
  • 4–8 šķēles graudu vai kliju maizes
  • 30 g sviesta maizei

Pagatavošana

  1. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un visus dārzeņus cep 2–3 minūtes.
  3. Bļodā iesit un sakuļ olas, beigās pievienojot sāli un piparus, kā arī ½ glāzi auksta ūdens.
  4. Sieru sarīvē un pievieno sakultajām olām.
  5. Olu masu uzmanīgi no maliņas lej uz pannas virsū saceptajiem dārzeņiem. Pāri varat pārlikt vēl 1–2 mazus timiāna zariņus aromātam. Tad pannai liek virsū vāku un uz lēnas uguns cep omleti zeltainu.
  6. Pasniedz ar grauzdētu maizes šķēli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: