Recepte

Krāsainie kuskusa un apelsīnu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Kuskuss ir ideāli piemērots mūsdienu steidzīgajiem cilvēkiem, jo tas ir ļoti ātri pagatavojams – to atliek vien apliet ar verdošu ūdeni vai ābolu sulu un pārsegt ar vāciņu. Pēc pāris minūtēm graudiņi būs uzbrieduši un kuskuss ir gatavs lietošanai.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 250 ml ābolu sulas
  • 175 g kuskusa
  • 1 neliela sarkanā paprika
  • nedaudz svaigu pētersīļu
  • 25 g rozīņu
  • 1 liels apelsīns
  • 1 sarkanais sīpols
  • 25 g smalcinātu lazdu riekstu

Mērcei:

  • 1 apelsīna sula
  • 1 citrona sula
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas vai kādas riekstu eļļas
  • 1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Kuskusu ieber bļodā. Rozīnes noskalo un pieber bļodā pie kuskusa.
  2. Katliņā uzkarsē sulu. Kad sula ir vārīšanās temperatūrā, to pārlej kuskusam un uzliek virsū šķīvīti. Patur ~ 10 minūtes.
  3. Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Sīpolu notīra un smalki sakapā.
  5. Apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež mazos gabaliņos.
  6. Pētersīļus noskalo, nosusina un smalki sakapā.
  7. Lielā bļodā ieber uzbriedināto kuskusu. Ja tas ir salipis, graudiņus var viegli atdalīt, tos irdinot ar dakšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas.
  8. Pagatavo mērci. Apelsīnam un citronam izspiež sulu. Pievieno medu un eļļu.
  9. Visu samaisa viendabīgā mērcē un pārlej salātiem. Viegli samaisa un pasniedz!

 

Variācijas par tēmu:

Šie salāti ir lielisks saldais ēdiens – pievienojiet vairāk rozīņu, riekstu un medus, bet dārzeņus atstājiet pamatēdienam.

Iesakām pamēģināt vēl šādu variāciju: kuskusam pievienojiet tunci savā sulā, 1 šķēlītēs sagrieztu avokado un sakapātu sarkano sīpolu. Šai variācijai ābolu sulas vietā kuskusa uzbriedināšanai gan labāk lietot verdošu ūdeni.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuskusu ieber bļodā. Rozīnes noskalo un pieber bļodā pie kuskusa.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā uzkarsē sulu. Kad sula ir vārīšanās temperatūrā, to pārlej kuskusam un uzliek virsū šķīvīti. Patur ~ 10 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un smalki sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnu nomizo, izfilē un sagriež mazos gabaliņos.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pētersīļus noskalo, nosusina un smalki sakapā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā ieber uzbriedināto kuskusu. Ja tas ir salipis, graudiņus var viegli atdalīt, tos irdinot ar dakšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci. Apelsīnam un citronam izspiež sulu. Pievieno medu un eļļu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samaisa viendabīgā mērcē un pārlej salātiem. Viegli samaisa un pasniedz!

Komentāri:

Jūsu komentārs: