Recepte

Krāsnī cepta balzametiķa vistas fileja ar dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Kaloriju ziņā ēdiens ir liess, ko gan nevarētu teikt par garšas pārbagātību. Sulīga, aromātiska un svaiga recepte.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 3 dažādas krāsas paprikas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 6 ēdamkarotes balzametiķa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • pāris zariņu svaiga timiāna jeb 1 tējkarote kaltēta
  • 2–3 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sadala garenos gabalos (katru fileju vismaz piecos). Gaļu liek bļodā.
  2. Paprikas attīra no sēklām un sagriež daivās. Burkānus nomizo un sagriež garenos salmiņos – katru burkānu uz pusēm un katru pusi 4 līdz 6 salmiņos. Sīpolus nomizo un sagriež 8 daiviņās. Ķiploka daiviņas nomizo un ar naža asmeni saspiež, bet nekapā.
  3. Sajauc mērcei balzametiķi ar eļļu un garšvielām. Pievieno arī sakapātus timiāna zariņus.
  4. Pusi mērces pārlej pāri vistai, otru pusi – pāri dārzeņiem. Katru atsevišķi sacilā kopā.
  5. Pannu nedaudz ietauko ar sviestu vai olīveļļu. Vienā pannas pusē izkārto vistu, otrā – dārzeņus tā, lai abi nesaskaras un viss būtu vienā kārtā. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm cepties 200 °C temperatūrā. Ēdiens ir gatavs, kad vistas gaļas gabaliņi viducī vairs nav rozīgi. Pasniedz uzreiz karstu ar rīsiem vai svaigu graudu bageti.
1. pagatavošanas solis
Balzamvista_1_normal

Vistas filejas sadala garenos gabalos (katru fileju vismaz piecos). Gaļu liek bļodā.

2. pagatavošanas solis
Balzamvista_2_normal

Paprikas attīra no sēklām un sagriež daivās. Burkānus nomizo un sagriež garenos salmiņos – katru burkānu uz pusēm un katru pusi 4 līdz 6 salmiņos. Sīpolus nomizo un sagriež 8 daiviņās. Ķiploka daiviņas nomizo un ar naža asmeni saspiež, bet nekapā.

3. pagatavošanas solis
Balzamvista_3_normal

Sajauc mērcei balzametiķi ar eļļu un garšvielām. Pievieno arī sakapātus timiāna zariņus.

4. pagatavošanas solis
Balzamvista_4_normal

Pusi mērces pārlej pāri vistai, otru pusi – pāri dārzeņiem. Katru atsevišķi sacilā kopā.

5. pagatavošanas solis
Balzamvista_5_normal

Pannu nedaudz ietauko ar sviestu vai olīveļļu. Vienā pannas pusē izkārto vistu, otrā – dārzeņus tā, lai abi nesaskaras un viss būtu vienā kārtā. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm cepties 200 °C temperatūrā. Ēdiens ir gatavs, kad vistas gaļas gabaliņi viducī vairs nav rozīgi. Pasniedz uzreiz karstu ar rīsiem vai svaigu graudu bageti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: