Recepte

Krāsnī cepta bute ar sēnēm un puraviem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām

Vasarā Kurzemes pusē šad un tad var nopirkt svaigi ķertas butes jeb plekstes – plakanas, gandrīz apaļas, ar skaisti baltiem vēderiem. Parasti butes cep uz pannas vai grila, bet šajā receptē piedāvājam pagatavot cepeškrāsnī ceptu buti, kas papildināta ar puraviem un pašu lasītām sēnēm. Neparastā kombinācija nav mūsu izgudrojums, bet sena kurzemnieku recepte.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 izfilētas butes
  • 1 citrona
  • 300 g svaigu sēņu
  • 1 vidēja lieluma puravs
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 50 g baltmaizes rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes eļļas marinādei un vēl nedaudz cepšanai un formas ieziešanai
  • karstumizturīga veidne cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sēnes nomazgā, attīra no meža gružiem un nokasa kātiņus. Uzkarsē pannu un sacep sēnes, līdz ir iztvaikojis liekais šķidrums. Saceptajām sēnēm pievieno šķipsniņu sāls un piparus.
  2. Puravu notīra, iegriežot gareniski kāta daļā un atdalot lapas. Noskalo smiltis. Kāta balto daļu sagriež ripiņās. Lapas pārgriež uz pusēm.
  3. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
  4. Zaļumus noskalo un sasmalcina.
  5. Butes liek bļodā, pārlej ar citrona sulu un 2 ēdamkarotēm eļļas. Uzkaisa sāli, piparus un samaisa. Atstāj marinēties uz 20 minūtēm.
  6. Cepamo veidni ietauko ar eļļu. Veidnē klāj puravu lapas. Uz puravu lapām liek pusi no sēnēm.
  7. Bagātīgi pārkaisa ar pusi no zaļumiem.
  8. Virsū klāj zivs filejas, tām pāri – otru pusi sēņu un zaļumu.
  9. Visu pārkaisa ar rīvmaizi un izrotā ar pāris sviesta piciņām.
  10. Cep līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un glāzi auksta kefīra.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēnes nomazgā, attīra no meža gružiem un nokasa kātiņus. Uzkarsē pannu un sacep sēnes, līdz ir iztvaikojis liekais šķidrums. Saceptajām sēnēm pievieno šķipsniņu sāls un piparus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puravu notīra, iegriežot gareniski kāta daļā un atdalot lapas. Noskalo smiltis. Kāta balto daļu sagriež ripiņās. Lapas pārgriež uz pusēm.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo un sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Butes liek bļodā, pārlej ar citrona sulu un 2 ēdamkarotēm eļļas. Uzkaisa sāli, piparus un samaisa. Atstāj marinēties uz 20 minūtēm.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo veidni ietauko ar eļļu. Veidnē klāj puravu lapas. Uz puravu lapām liek pusi no sēnēm.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bagātīgi pārkaisa ar pusi no zaļumiem.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū klāj zivs filejas, tām pāri – otru pusi sēņu un zaļumu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārkaisa ar rīvmaizi un izrotā ar pāris sviesta piciņām.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un glāzi auksta kefīra.

Komentāri:

Jūsu komentārs: