Recepte

Krāsnī ceptas veselas foreles ar zirņu biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 6 foreles (katra ~300 g)
  • 6 mandarīni
  • 12 timiāna zariņi
  • sāls pēc garšas
  • 6 ķiploku daiviņas
  • dilles

Zirņu biezenim:

  • 800 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 g kazas siera
  • svaigu piparmētru buntīte
  • 1 kastīte zirņu dīgsti (pēc izvēles)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Foreles iztīra, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi noslauka, jo tās mēdz būt glumas.
  2. Mandarīnus sagriež šķēlītēs. Dilles sakapā, ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  3. Zivi apsāla no ārpuses un iekšpuses. Ja patīk – var arī uzbērt nedaudz svaigi maltu melno piparu.
  4. Katrā zivī iepilda 3-4 mandarīnu šķēlītes, nedaudz timiāna, ~1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu un dilles. Cep krāsnī 20 minūtes.
  5. Kamēr zivs cepas, pagatavo biezeni. Zirņus pa taisno no saldētavas, bet verdošā ūdenī un vāra ~5 minūtes. Tad lieko ūdeni nokāš un zirņus sablenderē kopā ar piparmmētru lapiņām, ķiploka daiviņu un sieru. Ja vēlas īpaši zīdainu konsistenci, biezeni vēl izberž caur sietu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: