Recepte

Krāsnī cepti, ar gaileņu žuljēnu pildīti tomāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli tomāti tasītes lielumā
  • 0,5 kg gaileņu
  • 1 paciņa kausētā “Dzintara” siera
  • 1 ēdamkarote svaigu timiānu lapiņu
  • 3 šalotes sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • naža gals rīvēta muskatrieksta
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno eļļu. Šalotes sīpolus nomizo, smalki sakapā un viegli apcep. Gailenes nomazgā un rupji sagriež. Pievieno saceptajiem sīpoliem un uz vidējas liesmas sautē, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis. Tad pievieno kausēto sieru, timiāna lapiņas un kārtīgi izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli, pierīvē nedaudz muskatrieksta. Pasautē vēl 5 minūtes un noslēdz liesmu. Mērcei jābūt biezai un garšai – piesātinātai.
  2. Tomātiem nogriež virspusi ~ 1,5 cm augstumā un ar karoti izdobj mīkstumu – gan apakšējai daļai, gan arī cepurītei. Tomāta mīkstumam pievieno nomizotas ķiploka daiviņas, svaigi maltus melnos piparus un nedaudz sāls un sablendē viendabīgā masā. Mērcei pievieno saldo krējumu un izmaisa. Izdobtos tomātus kārto pannā, piepilda ar sēņu žuljēnu un katram tomātam uzliek atpakaļ cepurīti. Mērci ielej pannā pie tomātiem.
  3. Cep 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes.
1. pagatavošanas solis
Tomāti_1

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno eļļu. Šalotes sīpolus nomizo, smalki sakapā un viegli apcep. Gailenes nomazgā un rupji sagriež. Pievieno saceptajiem sīpoliem un uz vidējas liesmas sautē, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis. Tad pievieno kausēto sieru, timiāna lapiņas un kārtīgi izmaisa. Pēc garšas pievieno sāli, pierīvē nedaudz muskatrieksta. Pasautē vēl 5 minūtes un noslēdz liesmu. Mērcei jābūt biezai un garšai – piesātinātai.

2. pagatavošanas solis
Tomāti_2

Tomātiem nogriež virspusi ~ 1,5 cm augstumā un ar karoti izdobj mīkstumu – gan apakšējai daļai, gan arī cepurītei. Tomāta mīkstumam pievieno nomizotas ķiploka daiviņas, svaigi maltus melnos piparus un nedaudz sāls un sablendē viendabīgā masā. Mērcei pievieno saldo krējumu un izmaisa. Izdobtos tomātus kārto pannā, piepilda ar sēņu žuljēnu un katram tomātam uzliek atpakaļ cepurīti. Mērci ielej pannā pie tomātiem.

3. pagatavošanas solis
Tomāti_3 – Copy

Cep 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: