Recepte

Krāsnī cepti fenheļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ja baidāties un nepazīstat fenheli, tad krāsnī cepts kopā ar citiem dārzeņiem tas ir gana drošs pagaršošanai. Tas būs pieņēmis citu krāsnī cepto dārzeņu garšas un tam nebūs vairs pikantā, lakricai līdzīgā garša. Papildiniet dārzeņus ar brūno cukuru vai medu, un iegūsiet tos viegli karamelizētus, kas būs izcila piedeva jebkuram gaļas vai zivs ēdienam. Krāsnī cepts fenhelis sader ar jebkuru jums mīļu un pierastu dārzeni, sākot ar parasto kartupeli un beidzot ar pastinakiem un selerijas saknēm.

Sastāvdaļas

  • 1–2 fenheļa saknes
  • 1 saldais kartupelis
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1–2 ēdamkarotes biešu pulvera (pēc izvēles)
  • šķipsniņa rupjā jūras sāls
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura vai medus, vai kļavu sīrupa
  • ~30 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus notīra un sagriež iespējami vienādās formās un lielumos. Lielā cepamtraukā vai pannā lej nedaudz olīveļļas un liek sagrieztos dārzeņus. Pievieno pāris piciņas sviesta, un, ja jums ir pie rokas, dārzeņiem pārber biešu pulveri. Biešu pulveris dos patīkamu biešu garšu. Pannu liek līdz 200 ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
  2. Kad dārzeņi kādu brīdi ir cepušies, tiem pārkaisa brūno cukuru vai pievieno medu. Samaisa. Dārzeņus nevajag pārcept, tad tie būs pārāk mīksti un nebūs vairs patīkami ēšanai, kā arī juks ārā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: