Recepte

Krāsnī cepti kartupeļu kukulīši ar biezpiena pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 6 lieli kartupeļi
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 200 g biezpiena
  • 1-2 tējkarotes ķimeņu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • ola apziešanai
  • skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Nomizo kartupeļus, pārgriež uz pusēm un vāra, kamēr mīksti. Kartupeļus samīca ar kartupeļu stampu viendabīgā masā bez kunkuļiem. Nebūtu ieteicams kartupeļus samalt, jo tad kartupeļi zaudē savu struktūru.
  2. Iegūto masu atdzesē, pievieno 1 ēdamkaroti miltus un olu. Visu samaisa. Cepeškrāsni sāk karsēt līdz 200oC. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, gatavo biezpiena pildījumu. Samaļ biezpienu viendabīgā masā, izmantojot smalcinātāju vai izberžot biezpienu caur sietu. Masai pievieno ķimenes, sāli, olu un miltus.
  3. Kartupeļu masu sadala 6 vienādās daļās un uz ietaukotas pannas veido kukulīšus. To formu katrs izvēlas pēc patikas, piemēram, var veidot kantainus kukulīšus. Ja masa līp pie pirkstiem, rokas samitrina.
  4. Katram kukulītim vidū izveido padziļinājumu, kurā liek biezpiena masu. Apmalītes apziež ar sakultu olu.
  5. Liek pannu sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 200oC temperatūrā 15-20 min. Kukulīši ir gatavi, kad to virskārta ir pārvilkusies ar gaišbrūnu ‘plēvīti’.
  6. Ģimene priecāsies par karstiem kukulīšiem, pasniegtiem ar skābu krējumu. Ja neapēdīsiet visus, droši paglabājiet tos nākamajai dienai.

 

Variācijas par tēmu:

Pamēģiniet kādreiz biezpiena masai ķimeņu vietā pievienot ar sīpoliem saceptu žāvētu gaļiņu.

Biezpiena pildījumu kukulīšiem var gatavot arī saldu, ķimeņu un sāls vietā pievienojot rozīnes, kādu ābola šķēli, kanēli un vaniļas cukuru.

Šis ēdiens ir ideāli piemērots veģetāriešiem. To ēdīs arī bērni.

1. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-1

Nomizo kartupeļus, pārgriež uz pusēm un vāra, kamēr mīksti. Kartupeļus samīca ar kartupeļu stampu viendabīgā masā bez kunkuļiem. Nebūtu ieteicams kartupeļus samalt, jo tad kartupeļi zaudē savu struktūru.

2. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-2

Iegūto masu atdzesē, pievieno 1 ēdamkaroti miltus un olu. Visu samaisa. Cepeškrāsni sāk karsēt līdz 200oC. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, gatavo biezpiena pildījumu. Samaļ biezpienu viendabīgā masā, izmantojot smalcinātāju vai izberžot biezpienu caur sietu. Masai pievieno ķimenes, sāli, olu un miltus.

3. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-3

Kartupeļu masu sadala 6 vienādās daļās un uz ietaukotas pannas veido kukulīšus. To formu katrs izvēlas pēc patikas, piemēram, var veidot kantainus kukulīšus. Ja masa līp pie pirkstiem, rokas samitrina.

4. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-4

Katram kukulītim vidū izveido padziļinājumu, kurā liek biezpiena masu. Apmalītes apziež ar sakultu olu.

5. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-5

Liek pannu sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 200oC temperatūrā 15-20 min. Kukulīši ir gatavi, kad to virskārta ir pārvilkusies ar gaišbrūnu ‘plēvīti’.

6. pagatavošanas solis
Kartupelu kukulisi-gatavs

Ģimene priecāsies par karstiem kukulīšiem, pasniegtiem ar skābu krējumu. Ja neapēdīsiet visus, droši paglabājiet tos nākamajai dienai.

Komentāri:

Jūsu komentārs: