Recepte

Krāsnī cepts fetas siers ar aveņu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Interesants deserts kūpinātu garšu piekritējiem. Šoreiz cepām krāsnī, bet noteikti sanāktu ļoti labi arī ietinot folijā un cepot uz grila.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 200g fetas siera
  • 2 ēdamkaroes olīveļļa
  • 1 tējkarote sviests
  • 1 ēdamkarote brūnais cukurs
  • Sauja valriekstu
  • Sauja sezama sēkliņu
  • 150 g avenes
  • 70 g balzāmetiķis
  • 1 ēdamkarote cukurs

Pagatavošana

  1. Fetas sieru liek uz cepamās plātnes, apslaka ar olīveļļu un cep 200 grādos 10 minūtes, pēc tam ieslēdz krāsni grilla režīmā un cep vēl 5 minūtes.
  2. Kamēr cepas siers, sagatavo griljāžu un aveņu mērci. Avenes liek nelielā katliņā, pielej 50 g baltvīna un noreducē. Karsē, kamēr avenes sadalījušās un mērce ir koši sarkana. Apmēram 10 minūtes. Pievieno 1 ēdamkaroti cukura un izmaisa. Pievieno balzāmetiķi un pakarsē, kamēr mērce sabiezē.
  3. Uz karstas pannas izkausē sviestu un tajā apbrūnina riekstus un sezama sēkliņas, pievieno 1 ēdamkaroti cukura un ļauj tam izkust, tādejādi nokaramelizējot riekstus.
  4. Sieru ņem ārā no krāsns, tam pāri kārto griljāžu un pasniedz ar aveņu mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: