Recepte

Krāsnī cepts riekstu jeb sviesta ķirbis ar čili, medu un kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ķirbis ar kazas sieru sader kā cimdiņš ar roku, taču tie kopā veido diezgan maigu kompozīciju. Asāku izjūtu un garšu cienītājiem patiks čili asums, kas papildina šo maigo ēdienu.

 

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • ½ riekstu jeb sviesta ķirbja
  • čili pipars (daudzums pēc izturības)
  • sāls
  • eļļa
  • medus
  • 100 g kazas siera

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli.

2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.

4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.

 

1. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_1

1. Ķirbi sagriež aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Pārlej ar eļļu, pārkaisa sāli. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

2. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_2

2. Čili sagriež šķēlītēs. Sēkliņas var atstāt, no tām būs vairāk asuma. Ja nevēlas tik asu, sēkliņas ņem ārā. Ķirbim pārber čili.

3. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_3

3. Pārlej ar medu un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, un cep ~ 25 minūtes.

4. pagatavošanas solis
KirbisKrasni_4

4. Gatavu ķirbi pasniedz ar kazas sieru. Derēs jebkurš cits izteiksmīgs mīkstais siers, piemēram, fetas siers.

Komentāri:

Jūsu komentārs: