Recepte

Krāsnī karamelizēti burkāni un pastinaki ar ķiplokiem marokāņu gaumē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Lieliska piedeva Ziemassvētku cepetim. Tā iepriecinās arī viesus – veģetāriešus, kuriem parasti nezina, ko lai dod ēst, jo marokāņu garšvielas šos ierastos dārzeņus padarīs interesantus un medus piešķirs tiem svinīgumu un saldumu, pēc kā ilgoties. Neesat pārsteigti, ja jums jautās pēc papildporcijas.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli burkāni
  • 4 lieli pastinaki
  • 4 galviņas ķiploku
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu
  • sāls
  • eļļa vai sviests
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Burkānus un pastinakus kārtīgi nomazgā un nomizo. Sagriež gareniski 4–8 vienādās daļās.
  2. Ķiplokiem nogriež augšējo daļu un aplej ar eļļu.
  3. Piestā saberž visas garšvielas, ieskaitot sāli, un pārkaisa sakņu dārzeņiem. Pārlej pāri eļļu un medu.
  4. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes. Dārzeņi ir gatavi, kad tie ir mīksti – sviesta konsistencē.

 

1. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_1

Burkānus un pastinakus kārtīgi nomazgā un nomizo. Sagriež gareniski 4–8 vienādās daļās.

2. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_2

Ķiplokiem nogriež augšējo daļu un aplej ar eļļu.

3. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_3

Piestā saberž visas garšvielas, ieskaitot sāli, un pārkaisa sakņu dārzeņiem. Pārlej pāri eļļu un medu.

4. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_final

Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes. Dārzeņi ir gatavi, kad tie ir mīksti – sviesta konsistencē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: