Recepte

Kūka “Pavlova”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām

“Pavlova” ir ļoti vienkārši pagatavojama, ja ievēro dažus noteikumus. Zem “Pavlovas” kraukšķīgās bezē garoziņas olbaltuma masa ir mīksta un maiga kā putna piens. To lieliski papildina krēms un sulīgas ogas.

Šo kūku nevar gatavot īsi pirms pasniegšanas – tai vajadzīgs laiks, lai lēni atdzistu plītī.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Bezē pamatnei:

  • 200g pūdercukura
  • 4 olu baltumi
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs
  • šķīvis 24-26cm diametrā
  • zīmulis

Krēmam:

  • 250ml 35% saldā krējuma
  • 100g maskarpones siera
  • 2-4 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Rotāšanai:

  • 1/2 kg svaigu zemeņu vai citu ogu
  • piparmētras vai bazilika lapiņas
  • nedaudz pūdercukura pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.
  2. Plātni izklāj ar cepamo papīru. Pannas vidū uzliek šķīvi un apvelk apkārt līniju, lai būtu vieglāk veidot kūkas formu. Papīru apgriež ar zīmējumu uz leju. Apli ieziež ar sviestu.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Tīrā, sausā bļodā kuļ olu baltumus, tiem pievienojot šķipsniņu sāls. Kad baltumi ir kļuvuši putaini un tik stingri, ka tie neslīd lauka no otrādi apgriezta trauka, pakāpeniski, pa vienai karotei, pievieno pūdercukuru, kas sajaukts ar cieti, un citrona sulu. Sakuļ stingrās putās.
  4. Ar karoti liek olbaltuma masu aplī. Ap ārējo malu veido nelielu valnīti – “Pavlovas” baletsvārciņu krokas – tā, lai vidus daļa būtu zemāka un to varētu piepildīt ar krēmu.
  5. Bezē pamatni liek cepties uzkarsētajā cepeškrāsnī, tūlīt pazeminot temperatūru līdz 110°C, un cep 1 stundu (vai 1 stundu un 15 minūtes). Uzmana, lai bezē pamatne nekļūst brūna. Ja nepieciešams, plīts temperatūru samazina. Cepšanas laikā gāzes plīts durvis var nedaudz pavērt. Gatavai pamatnei jābūt kraukšķīgai no ārpuses, bet iekšpusē – mīkstai, līdzīgai putna pienam.
  6. Gatavo pamatni atstāj plītī, līdz tā pilnībā atdzisusi.
  7. Saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās. Iecilā maskarpones sieru.
  8. Pamatnes vidu pilda ar krēmu.
  9. Zemenes sagriež gabaliņos un kārto virs krēma. Pēc vēlēšanās rotā ar bazilika vai piparmētras lapiņām un pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: