Recepte

Kukurūzas un griķu plakanmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Piedāvājam īpaši ceptu maizi, kas nesatur glutēnu.

Par drošiem graudaugiem tiek uzskatīti griķi, rīsi, kukurūza, amarants, kinva, kā arī kartupeļi. Mēs piedāvājam mājās ceptas kukurūzas un griķu plakanmaizes recepti, kas ir ātri pagatavojama, garda, sātīga un garšos gan lieliem, gan maziem.

Maizes mīklai var pievienot ķiplokus, sīpolus un dažādas garšvielas pēc izvēles. Ja vēlaties maizi kā saldu našķi, nepievienojiet tai sāli, bet vairāk cukura. Ja maizi vēlas “pufīgāku”, tad mīklai sodas vietā pievieno 7 g sausā rauga.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 1,5 krūzes karsta ūdens
  • 1 krūze (300 ml) kukurūzas miltu
  • 0,5 krūzes griķu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 0,5 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar cukuru un eļļu.
  2. Kulšanas laikā pievieno karstu ūdeni.
  3. Pieliek sāli un kukurūzas miltus.
  4. Pievieno griķu miltus. Ja jums nav pieejami griķu milti, tad izmantojiet griķu putraimus, iepriekš aplietus ar verdošu ūdeni. Kad griķi ir aplieti, pārsedziet tos un paturiet 15 minūtes. Tad griķu putraimus sablenderējiet un izmantojiet miltu vietā.
  5. Samaisa visas sastāvdaļas kopā.
  6. Pievieno cepamo pulveri. Mīkla ir ķepīga un vijīga.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido apaļas formas maizi un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, pārbaudot maizes gatavību ar kociņu: ja, iedurot maizē, mīkla pie kociņa nepielīp, maize ir gatava.
  8. Pasniedz atdzesētu.

 

Variācijas par tēmu:

Mīklu var bagātināt, pievienojot riekstus, rozīnes, linsēklas vai citas sēkliņas pēc izvēles, kā arī citas sastāvdaļas, kas nesatur glutēnu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu sakuļ ar cukuru un eļļu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kulšanas laikā pievieno karstu ūdeni.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieliek sāli un kukurūzas miltus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno griķu miltus. Ja jums nav pieejami griķu milti, tad izmantojiet griķu putraimus, iepriekš aplietus ar verdošu ūdeni. Kad griķi ir aplieti, pārsedziet tos un paturiet 15 minūtes. Tad griķu putraimus sablenderējiet un izmantojiet miltu vietā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa visas sastāvdaļas kopā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno cepamo pulveri. Mīkla ir ķepīga un vijīga.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido apaļas formas maizi un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, pārbaudot maizes gatavību ar kociņu: ja, iedurot maizē, mīkla pie kociņa nepielīp, maize ir gatava.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz atdzesētu.

Komentāri:

  • Linda says:

    Liels paldies par lielisko ideju gardai maizītei! Manuprāt, nepieciešmais ūdens daudzums pie sastāvdaļām ir norādīts nepareizs (varbūt tam būtu jābūt 0.5 krūzei?) – ar 1.5 krūzi ūdens mīkla sanāk pārāk šķidra (ne tāda, kā attēlos redzamā)..

Jūsu komentārs: