Recepte

Kukurūzas un mannā putra ar kanēli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • kukurūzas putraimi – 1 kg Ls 0,65
  • mannas putraimi Rimi – 0,5 kg Ls 0,35
  • piens 2,0% Rimi – 1 l Ls 0,53

No virtuves krājumiem: šķipsniņa sāls, 3 ēdamkarotes cukura, kanēlis

Pagatavošana

1. 100 g kukurūzas putraimu ieber sietā un zem tekoša ūdens noskalo.
2. Katliņā ielej 1,3 l auksta ūdens un uzvāra. Kad ūdens sāk vārīties, lēnām ieber kukurūzas putraimus un 200 g mannas putraimu, šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas vāra, līdz putraimi ir mīksti. Ja putra vārīšanas laikā kļūst pārāk bieza, tai pievieno vēl nedaudz verdoša ūdens.
3. Kad putraimi mīksti, pielej ~ 500 ml piena un, nepārtraucot maisīšanu, uzvāra.
4. Putru liek porciju šķīvjos un katru porciju pārkaisa ar ½ tējkaroti cukura un šķipsniņu kanēļa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: