Recepte

Laša krēmzupa ar Čedaras sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1 laša zupas izlase (galva, muguras asaka, spuras)
  • 1 liels sīpols
  • 200 ml saldā krējuma
  • 250 g Čedaras siera
  • 4-6 lieli kartupeļi
  • 2-3 burkāni
  • 250 g laša filejas
  • 2-3 selerijas saknes ripiņas
  • dilles, pētersīļi
  • 8 smaržīgie pipari
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Laša zupas izlasi liek katlā, pārlej ar apmēram 2,5 l ūdens un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, ar putu karoti nosmeļ putas un samazina liesmu. Selerijas sakni nomazgā, nogriež 2-3 šķēles, nomizo un liek katlā. Pievieno smaržīgos piparus, nomizotu sīpolu un diļļu kātus, vāra ~30 minūtes.
  2. Kad zivju buljons ir gatavs, to izkāš caur sietu. Izkāsto buljonu liek atpakaļ uz plīts. No asakām notīra zivs gabaliņus un pievieno buljonam.
  3. Kartupeļus un burkānus nomazgā un notīra, sagriež palielos gabalos un liek buljonā. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti.
  4. Kad kartupeļi un burkāni ir gatavi, visu sablenderē. Iegūto biezzupu liek atpakaļ uz plīts un uzkarsē.
  5. Uz rupjās rīves sarīvē sieru.
  6. Kad biezzupa sāk vārīties, tai pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Visu samaisa, ļauj „uzsist burbuli” un izslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  7. Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannā sviestu vai eļļu un apcep zivs gabaliņus.
  8. Zupu lej šķīvjos, vidū kārtojot apceptos zivs gabaliņus. Pasniedz ar smalki sakapātām dillēm un pētersīļiem.

 

Variācijas par tēmu:

Biezzupas gatavošanā varat izmantot arī citus dārzeņus: puravu, pastinaku, seleriju.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša zupas izlasi liek katlā, pārlej ar apmēram 2,5 l ūdens un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, ar putu karoti nosmeļ putas un samazina liesmu. Selerijas sakni nomazgā, nogriež 2-3 šķēles, nomizo un liek katlā. Pievieno smaržīgos piparus, nomizotu sīpolu un diļļu kātus, vāra ~30 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad zivju buljons ir gatavs, to izkāš caur sietu. Izkāsto buljonu liek atpakaļ uz plīts. No asakām notīra zivs gabaliņus un pievieno buljonam.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus un burkānus nomazgā un notīra, sagriež palielos gabalos un liek buljonā. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad kartupeļi un burkāni ir gatavi, visu sablenderē. Iegūto biezzupu liek atpakaļ uz plīts un uzkarsē.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz rupjās rīves sarīvē sieru.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad biezzupa sāk vārīties, tai pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Visu samaisa, ļauj „uzsist burbuli” un izslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannā sviestu vai eļļu un apcep zivs gabaliņus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu lej šķīvjos, vidū kārtojot apceptos zivs gabaliņus. Pasniedz ar smalki sakapātām dillēm un pētersīļiem.

Komentāri:

  • Anita says:

    Pārbaudīta recepte-iesaku!
    Čedaras siers -izcila garša krēmzupai!
    Paldies par ”pagatavošanas soli”-var uzteikt,jo bez kļūdām-un patīkams noformējums!

Jūsu komentārs: