Recepte

Laša kūciņas ar sīpolu un dzērveņu čatniju un siera drupačām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Sulīgais laša gabaliņš ir papildināts ar sīpolu un dzērveņu čatniju un pārklāts ar Parmas siera drupačām.

Šādi pagatavotu, zivi var pasniegt gan kā uzkodu kopā ar glāzi atdzesēta baltvīna, gan arī kā pamatēdienu ar veselīgiem tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu lapu salātiem.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 6 laša porciju gabaliņi (katrs ~ 170 g)
  • sāls, malti melnie pipari
  • citronu sula

Čatnijam

  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • ~ 50 g dzērveņu
  • 200 g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma

Drupačām

  • 50 g miltu
  • 50 g rīvēta Parmas siera
  • 45 g sviesta

Pagatavošana

  1. Uz smalkās rīves sarīvē sieru. Pievieno miltus, pierīvē cietu, atdzesētu sviestu. Ar rokām veido drupačas. Ja drupačas ir pārāk smalkas, tad pievienojiet vēl sviestu, ja pārāk ķepīgas – tad vēl miltus.
  2. Lasi sagriež porciju gabaliņos, ierīvē ar sāli un pipariem, uzspiež citronu sulu.
  3. Pagatavo sīpolu un dzērveņu čatniju: sīpolu notīra un smalki sakapā. Katliņā liek sviestu un apcep sīpolus. Pievieno dzērvenes, ievārījumu un 150 ml ūdens. Vāra ~ 10 minūtes.
  4. Veidni ietauko un liek tajā laša gabaliņus. Uz katra laša gabaliņa liek ēdamkaroti čatnija, un visu bagātīgi pārkaisa ar drupačām. Cep 15–20 minūtes līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu lapu salātiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz smalkās rīves sarīvē sieru. Pievieno miltus, pierīvē cietu, atdzesētu sviestu. Ar rokām veido drupačas. Ja drupačas ir pārāk smalkas, tad pievienojiet vēl sviestu, ja pārāk ķepīgas – tad vēl miltus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasi sagriež porciju gabaliņos, ierīvē ar sāli un pipariem, uzspiež citronu sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo sīpolu un dzērveņu čatniju: sīpolu notīra un smalki sakapā. Katliņā liek sviestu un apcep sīpolus. Pievieno dzērvenes, ievārījumu un 150 ml ūdens. Vāra ~ 10 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni ietauko un liek tajā laša gabaliņus. Uz katra laša gabaliņa liek ēdamkaroti čatnija, un visu bagātīgi pārkaisa ar drupačām. Cep 15–20 minūtes līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: