Recepte

Laša steiks apelsīnu marinādē ar kartupeļu–burkānu biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
3 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 laša steika gabali (~ 400 g)
  • 1 apelsīns
  • sāls un pipari pēc garšas
  • folija cepšanai

Biezenim:

  • ½ kg kartupeļu
  • 2 burkāni
  • ½ glāzes piena
  • 1 tējkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Laša steikus liek bļodā. No apelsīna izspiež sulu un pārlej pāri zivs gabaliem. Pievieno ½ tējkarotes sāls un šķipsniņu svaigi maltu melno piparu. Atstāj marinēties 20 minūtes.
  2. Sagatavo foliju dubultā kārtā. Uz izklātas folijas liek laša gabalu, izveido bļodiņu, uzlej apelsīna marinādi un aizloka kā pauniņu ciet.
  3. Cep līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  4. Tikmēr sagatavo kartupeļu biezeni. Kartupeļus un burkānus nomizo. Burkānus sagriež plānās ripiņās, kartupeļus – gabalos un vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Tad nokāš lieko ūdeni, ar kartupeļu stampu kārtīgi saspaida, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu un saputo viendabīgā, gaisīgā biezenī.
  5. Pasniedz porcijā laša steiku ar krāsaino biezeni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: