Recepte

Lasis siera panējumā ar kokosriekstu garnelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 300 g tīģergarneles (tā, lai katram sanāk 3)
  • 600 g svaigs lasis vai forele
  • 2 olas
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • ½ tējkarote citronpiparu
  • 100 g kokosriekstu skaidiņas
  • 100 g rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 1 apelsīns
  • 6 timiāna zariņi
  • 200 g cieta tipa siera
  • 3 ēd.k. miltu
  • 2 ēd.k. sakapātu pētersīļu
  • 4 pastinaki
  • 4 burkāni
  • 1čili pipars
  • paprikas pulveris

Pagatavošana

  1. Pagatavo biezeni. Dārzeņus nomizo un izvāra, pievieno kokosriekstu sviestu, sakapātu čili, kokosriekstu pienu un sablenderē to visu viendabīgā masā.
  2. Sagatavo 3 bļodas. Vienā bļodā sakuļ divas olas, otrā sajauc miltus ar citronpipariem un ķiploku sāli, trešajā sajauc rīvmaizi un kokosriekstu skaidiņas.
  3. Garneles apvārta miltos, tad olā un tad kokosriekstu skaidiņu maisījumā. Kokosriekstu garneles kārto uz cepamā papīra.
  4. Lasi atdala no asakām, noņem ādu, viegli apsāla un pievieno sulu no ½ apelsīna. Apslaka ar olīveļļu.
  5. Atsevišķā bļodā sajauc cietā tipa sieru, pētersīļus un paprikas pulveri. Zivi apviļā maisījumā un liek uz cepampapīra blakus garnelēm.
  6. Cep 180 grādos 10-12 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: