Recepte

Lavandas kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām

Lieliska garšu laulība, apvienota kūkā.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 200 miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kaltētu lavandas ziediņu

Krēmam

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g pūdercukura
  • 400 g krēmsiera
  • 250 g melleņu
  • cepamās formas 20 cm/dm

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Divas cepamās formas izklāj ar cepamo papīru. Bļodā liek sviestu un puto kopā ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un krēmīga. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas labi saputojot.
  2. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno kaltētus lavandas ziediņus. Kārtīgi iemaisa. Mīklu sadala uz pusēm un lej cepamajās formās. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē vismaz 30 minūtes.
  3. Pagatavo krēmu. Pūdercukuru puto kopā ar sviestu, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša. Pievieno vaniļas pāksts sēkliņas. Beigās iemaisa krēmsieru un pusi melleņu.
  4. Atdzesētos biskvītus pārgriež uz pusēm. Pirmo liek uz šķīvja un smērē virsū ¼ daļu krēma, pa virsu liek nākamo biskvīta kārtiņu, un atkal smērē krēmu. Tā dara ar visām četrām kārtām. Beigās apber ar mellenēm vai lavandas ziediņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Divas cepamās formas izklāj ar cepamo papīru. Bļodā liek sviestu un puto kopā ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un krēmīga. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas labi saputojot.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iesijā miltus un cepamo pulveri, pievieno kaltētus lavandas ziediņus. Kārtīgi iemaisa. Mīklu sadala uz pusēm un lej cepamajās formās. Cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē vismaz 30 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo krēmu. Pūdercukuru puto kopā ar sviestu, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša. Pievieno vaniļas pāksts sēkliņas. Beigās iemaisa krēmsieru un pusi melleņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atdzesētos biskvītus pārgriež uz pusēm. Pirmo liek uz šķīvja un smērē virsū ¼ daļu krēma, pa virsu liek nākamo biskvīta kārtiņu, un atkal smērē krēmu. Tā dara ar visām četrām kārtām. Beigās apber ar mellenēm vai lavandas ziediņiem.

Komentāri:

  • sendija says:

    Perfekta kuka man sanaca paldies par udeju

  • Anna says:

    Krēmā kaut kas nesanāca. Saputoju sviestu ar cukuru, pievienojo mascarpone krēmsieru, liku putot. Sākumā bija labs, bet pēc mirkļa jau savēlās tādos kā kunkuļos (līdzīgi kā biezpiens) un atsulojās. No kā tas varētu būt? Vai mascarponi nedrīkst vispār putot, tik iemaisīt? Un kādēļ atsulojās? Vai šādā situācijā krēmu var kaut kā izlabot? Paldies.

    • Liene Vilnīte says:

      Sveika, Anna!
      Lieta tāda, ka šai receptē jāizmanto parastais krēmsiers (piemēram, Philadelphia vai Rasa), tad to kuļot tas nesulosies un būs viendabīgs. Mascarpone nedrīkst kult, jo tas tiešām paliek tāds, kā tu minēji.

  • Eleonora says:

    Perfekti, paldies!

Jūsu komentārs: