Recepte

Lieldienu aukstā pasha

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
12 personām

Darbs ir pamatīgs, bet rezultāts ir tā vērts.

Jārēķinās, ka pie ēšanas var tikt tikai nākamajā dienā, jo pashai vismaz 24 stundas jānostāvas vēsumā.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 kg pilnpiena biezpiena
  • 300 g sviesta
  • 3 cieti novārītas olas
  • 150-200 g pūdercukura
  • 150 g rozīņu
  • 50 g aprikožu
  • 150 g žāvēto plūmju
  • 150 g riekstu
  • 1 citrons
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
  2. Pievieno norīvētu citrona miziņu.
  3. Cieti novārītām olām izloba dzeltenumus.
  4. Biezpienu un olu dzeltenumus divas reizes samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina ar blenderi, vai virtuves kombainā. Svarīgi, lai masa ir pēc iespējas viendabīga.
  5. Nepārtraukti putojot sviesta un cukura masu, pa karotei pamazām pievieno biezpiena un olu masu. Visu masu kopā turpina putot, kamēr tā kļūst gaisīga un vijīga.
  6. Žāvētos augļus, ja tie jau nav ļoti mīksti, izmērcē un smalki sagriež. Lai riekstiem varētu nolobīt miziņas, tos uz sakarsētas pannas apgrauzdē. Riekstus sasmalcina.
  7. Gatavajā biezpiena masā iecilā sagrieztos augļus un riekstus.
  8. Puķu podā vai līdzīgā traukā ar caurumiņu, kur notecēt šķidrumam, ieklāj mitru marli vai citu plānu audumu.
  9. Ieliek biezpiena-augļu masu.
  10. Marli aizloka ciet.
  11. Uzliek virsū vieglu slogu.
  12. Podu novieto uz šķīvja, kur notecēt liekajam šķidrumam, un liek ledusskapī vismaz 24 stundas nostāvēties.
  13. Pasniedz pie tases melnas tējas vai kafijas.

 

Variācijas par tēmu:

Pashai var pievienot arī sasmalcinātus žāvētus ābolus, sukādes, marmelādes gabaliņus.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno norīvētu citrona miziņu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cieti novārītām olām izloba dzeltenumus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpienu un olu dzeltenumus divas reizes samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina ar blenderi, vai virtuves kombainā. Svarīgi, lai masa ir pēc iespējas viendabīga.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nepārtraukti putojot sviesta un cukura masu, pa karotei pamazām pievieno biezpiena un olu masu. Visu masu kopā turpina putot, kamēr tā kļūst gaisīga un vijīga.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Žāvētos augļus, ja tie jau nav ļoti mīksti, izmērcē un smalki sagriež. Lai riekstiem varētu nolobīt miziņas, tos uz sakarsētas pannas apgrauzdē. Riekstus sasmalcina.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavajā biezpiena masā iecilā sagrieztos augļus un riekstus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puķu podā vai līdzīgā traukā ar caurumiņu, kur notecēt šķidrumam, ieklāj mitru marli vai citu plānu audumu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ieliek biezpiena-augļu masu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marli aizloka ciet.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek virsū vieglu slogu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podu novieto uz šķīvja, kur notecēt liekajam šķidrumam, un liek ledusskapī vismaz 24 stundas nostāvēties.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz pie tases melnas tējas vai kafijas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: