Recepte

Lieldienu mini pavlovas ar apelsīnu un biezpiena krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Maigais un gaisīgais deserts kopā ar vieglu biezpiena krēmu un svaigām ogām ir kā radīts saulainām un gaišām pavasara brīvdienām kopā ar ģimeni vai draugiem.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 175 g pūdercukurs
  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml saldā krējuma
  • Sauja ogu pēc izvēles dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Saputo pūdercukuru ar olu baltumiem, līdzko masa sāk biezēt, pievieno ābolu etiķi, kukurūzas cieti un šķipsniņu sāls. Visu puto līdz biezai, bet gaisīgai putu konsistencei.
  2. Uz cepamā papīra uzzīmē 6 vienāda lieluma apļus 7 cm diametrā.
  3. Uzzīmēto apļu vietās klāj olbaltumu maisījumu, un liek cepties līdz 120 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pavlovām ir jābūt rozīgi zeltainām, kraukšķīgām no ārpuses un maigām viducī.
  4. Kamēr cepas pavlovas, pagatavo krēmu. Sap uto nelielu daudzumu putukrējuma.
  5. Sablendē biezpienu viendabīgā masā, pievieno cukuru un putukrējumu, visu sablendē viendabīgā, biezā krēmā.
  6. Pavlovas mazliet atdzesē un uz tām kārto krēmu un ogas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: