Recepte

Liellopu fileja brioša mīklā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 900 g – 1 kg liellopu filejas, notīrītas
  • 40 ml olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes (jebkāda sausa maize)
  • dažādi zaļumi – pētersīļi, dilles u.c.
  • 1 ola
  • svaigi malti melnie pipari
  • 30 g sviesta

BRIOŠA MĪKLAI

  • 5 g svaiga rauga
  • 220 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 olas
  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Raugu izšķīdina 2 ēdamkarotēs ūdens istabas temperatūrā. Uz darba virsmas vai lielā bļodā izsijā miltus, vidū uztaisa bedrīti un ielej tajā raugu. Miltiem pievieno cukuru un sāli, bet tā, lai tie uzreiz nesaskaras tieši ar raugu. Ar dakšiņu viegli sakuļ olas un pievieno miltiem un raugam. Maisa un mīca mīklu, līdz veidojas viendabīga staipīga masa, kas atlec no pirkstiem. Beigās mīklai pievieno sviestu istabas temperatūrā. Labi to iemīca, lai mīkla kļūst sviestaina, bet viendabīga. Būs sajūta, ka sviests ir par daudz. Mīklu liek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
  2. Bļodu liek siltā vietā, lai rūgst (30–40 minūtes ~ 25–28 °C temperatūrā). Var likt siltā krāsnī, bet tad krāsnī vajag ielikt arī trauku ar ūdeni. Kad mīkla ir gandrīz dubultojusi apjomu, izņem no bļodas un liek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Izmīca, viegli spiežot ar delnas apakšpusi, un tad mīklu saloka 3 daļās. Ietin pārtikas plēvē (ne cieši) un liek vēsumā uz ~ 45 minūtēm.
  3. Sagatavo gaļu. Fileju iesmērē ar sāli, pipariem un olīveļļu un atstāj uz brīdi, lai iemarinējas.
  4. Tikmēr sablendē kopā zaļumus, olīveļļu, rīvmaizi un mazliet sāls.
  5. Kad gaļa iemarinēta, uzkarsē pannu un apcep gaļu no abām pusēm. Kad gaļa apcepta, atstāj to atdzist.
  6. Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē vienādā biezumā. Mīklu iesmērē ar zaļumu un rīvmaizes maisījumu, virsū liek gaļu un rūpīgi ietin to. Ja mīkla paliek pāri, virspusē var izveidot kādu dekoratīvu pīni.
  7. Kukulīti liek uz pannas, apsedz ar tīru dvielīti un ļauj, lai mīkla rūgst vēl ~ 30 minūtes. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai. Kad kukulītis gandrīz dubultojies apjomā, apsmērē tos ar sakultu olu. Cep ~ 30 minūtes.
  8. Kad gatavs, maizes kukulīti pārsmērē ar kausētu sviestu, lai spīd un maizīte ir sulīgāka.
  9. Pasniedz ar vieglām piedevām, piemēram, salātiem vai sniega zirņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: