Recepte

Liellopu gaļa ar melnajām plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Melnās plūmes gaļai piešķir piesātinātu, mazliet dūmotu, plūmēm raksturīgu sulīgu garšu, kanēlis – burvību aromātu.

Piedevām var novārīt rīsus vai ne tik tradicionālo bulguru. Salīdzinot ar rīsiem, to var pagatavot krietni īsākā laika sprīdī, bagātinot jūsu ēdienkarti.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas
  • 450 g sagrieztu tomātu
  • 400 g žāvētu plūmju
  • 125 ml sarkanvīna
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote cukura
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Uzkarsē pannā eļļu. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un ātri apcep uz lielas liesmas.
  2. Sīpolus sīki sakapā un pievieno apceptajai gaļai. Turpat pannā uzreiz liek klāt arī lauru lapu. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļūst gaiši brūni.
  3. Gaļai pielej vīnu un uz nelielas liesmas sautē tik ilgi, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis. Tikai tagad pievieno pāris šķipsniņas sāls un piparus.
  4. Noblanšē tomātus, tos paturot 1-2 minūtes verdošā ūdenī, tad uzmanīgi ar nazi iegriežot un novelkot miziņu. Nomizotos tomātus sagriež nelielos kubiņos un pievieno gaļai. Pieber kanēli, cukuru. Pannai uzliek vāku un sautē uz mazas uguns ~1 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Ja ēdiens šķiet par sausu, pēc nepieciešamības var pieliet nedaudz ūdens, lai veidojas mērcīte. Melnās plūmes pievieno, kad gaļa ir gandrīz gatava. Turpina sautēt zem vāka vēl ~15 minūtes.
  5. Pasniedz karstu, vislabāk kopā ar rīsiem vai bulguru.
1. pagatavošanas solis
Liellops_bulgurs-01

Uzkarsē pannā eļļu. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un ātri apcep uz lielas liesmas.

2. pagatavošanas solis
Liellops_bulgurs-02

Sīpolus sīki sakapā un pievieno apceptajai gaļai. Turpat pannā uzreiz liek klāt arī lauru lapu. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļūst gaiši brūni.

3. pagatavošanas solis
Liellops_bulgurs-03

Gaļai pielej vīnu un uz nelielas liesmas sautē tik ilgi, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis. Tikai tagad pievieno pāris šķipsniņas sāls un piparus.

4. pagatavošanas solis
Liellops_bulgurs-04

Noblanšē tomātus, tos paturot 1-2 minūtes verdošā ūdenī, tad uzmanīgi ar nazi iegriežot un novelkot miziņu. Nomizotos tomātus sagriež nelielos kubiņos un pievieno gaļai. Pieber kanēli, cukuru. Pannai uzliek vāku un sautē uz mazas uguns ~1 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Ja ēdiens šķiet par sausu, pēc nepieciešamības var pieliet nedaudz ūdens, lai veidojas mērcīte. Melnās plūmes pievieno, kad gaļa ir gandrīz gatava. Turpina sautēt zem vāka vēl ~15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
Liellops_bulgurs-05

Pasniedz karstu, vislabāk kopā ar rīsiem vai bulguru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: