Recepte

Liellopu gaļa ar rīsu nūdelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Liellopu var pagatavot arī ātri, tikai tas ir ļoti smalki jāsagriež. Tā ir arī šī ķīniešu virtuves ēdiena panākumu atslēga – maksimāli plānas gaļas strēmelītes.

Sastāvdaļas

  • 400-500 g rīsu nūdeļu
  • ½ kg liellopu filejas
  • 1 burkāns
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
  • sāls, kajenas pipari

Pagatavošana

1. Burkānu nomizo un nomazgā. Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra.

2. Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā, paprikas un burkānu sagriež nelielos stienīšos.

3. Gaļu noskalo un nosusina. Ar asu nazi sagriež smalkās strēmelītēs.

4. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gaļu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus. Lai gaļa apceptos vienmērīgi, eļļai uz pannas ir jābūt pietiekamā daudzumā. Gaļa nedrīkst piedegt!

5. Apceptai gaļai pievieno sīpolus. Pēc 2-3 minūtēm, kad sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķiplokus un tomātu pastu. Samaisa.

6. Pievieno sagriezto papriku un burkānus. Pannai uzliek vāku un visu sutina, līdz burkāni ir kļuvuši mīksti.

7. Izslēdz liesmu un pievieno etiķi. Samaisa.

8. Rīsu nūdeles pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

9. Uz šķīvja liek karstas nūdeles, pārlej ar gaļas mērci un tūlīt pasniedz galdā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: