Recepte

Liellopu gaļas sautējums ar dārzeņiem un bekonu – Barreado

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas
  • 400 g bekona
  • 3 vidēji lieli sīpoli
  • 5 tomāti
  • 1/2 tējkarote smalcināta kumīna
  • 1/2 tējkarote kaltēta oregano
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 burkāns
  • 1 puravs
  • 1 tējkarote sarkanvīna etiķa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 čili pipars
  • karsts ūdens vai buljons
  • sāls un malti melnie pipari

 

4-6 personām

Pagatavošana

1. Gaļu noskalo, nosusina papīra dvielī un sagriež ~ 3 cm lielos kubiciņos.

2. Bekonu sagriež mazos gabaliņos.
3. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Tomātus noblanšē, aplejot ar verdošu ūdeni, un novelk tiem miziņas. Burkānu notīra, noskalo un sagriež ripiņās. Puravu rūpīgi noskalo un sagriež ripiņās, čili piparu smalki sakapā.
4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kad gaļa ir apcepta, to pārliek bļodiņā.
5. Apcep bekonu. Cepšanas laikā pievieno sīpolus un ķiplokus. Samaisa, pacep vēl minūti.
6. Pievieno burkānus un puravus.Uzkaisa šķipsniņu piparus. Samaisa un pielej etiķi.

7.Visbeidzot pievieno tomātus.
8.Pievieno iepriekš apcepto gaļu.

9.Pielej karstu ūdeni. Samaisa, uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo ~ 1h.

10. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, banānu ripiņām, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: