Recepte

Liellopu gaļas steiks ar šķiņķi un sieru tomātu sulā – “Bife de a parmegiana”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles liellopa steika (ap 150 g katra)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • buntīte pētersīļu
  • 1 sakulta ola
  • 4 ēdamkarotes baltmaizes rīvmaizes
  • 4 šķēles šķiņķa
  • 4 šķēles mocarellas vai cita siera
  • 1 glāze tomātu sulas vai 1 bundža (ap 400 ml) tomātu savā sulā
  • eļļa, sāls un melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļas šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās ietin pārtikas plēvē un ar platu nazi mazliet paklapē.
  2. Ķiplokus notīra un smalki sasmalcina. Pētersīļus sasmalcina.
  3. Gaļai pievieno ķiplokus, pētersīļus, sāli un melnos piparus (daudzums pēc garšas) un visu “samasē” kopā.
  4. Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un uz vismaz 1 stundu ievieto ledusskapī marinēties.
  5. Lēzenā šķīvī sakuļ olu. Atsevišķā šķīvī ieber miltus.
  6. Samarinētās steika šķēles izņem no ledusskapja, pa vienai iemērcē olā, pēc tam miltos un liek uz sakarsētas pannas cepties.
  7. Cep no abām pusēm brūnas.
  8. Apceptās steika šķēles liek cepamā traukā. Uz katra steika uzliek pa šķēlei šķiņķa un siera.
  9. Steikus pārlej ar tomātu sulu.
  10. Cep 15–20 minūtes līdz 200 0C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz nekavējoties. Iesakām klāt servēt brazīļu pupiņas ‘feijao’. Recepti sk. www.tramontina.ru/xxxxx
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas šķēlēm jābūt 1,5 līdz 2 cm biezām. Tās ietin pārtikas plēvē un ar platu nazi mazliet paklapē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiplokus notīra un smalki sasmalcina. Pētersīļus sasmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļai pievieno ķiplokus, pētersīļus, sāli un melnos piparus (daudzums pēc garšas) un visu “samasē” kopā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku pārsedz ar pārtikas plēvi un uz vismaz 1 stundu ievieto ledusskapī marinēties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lēzenā šķīvī sakuļ olu. Atsevišķā šķīvī ieber miltus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samarinētās steika šķēles izņem no ledusskapja, pa vienai iemērcē olā, pēc tam miltos un liek uz sakarsētas pannas cepties.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep no abām pusēm brūnas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apceptās steika šķēles liek cepamā traukā. Uz katra steika uzliek pa šķēlei šķiņķa un siera.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steikus pārlej ar tomātu sulu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep 15–20 minūtes līdz 200 0C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz nekavējoties. Iesakām klāt servēt brazīļu pupiņas ‘feijao’.

Komentāri:

Jūsu komentārs: