Recepte

Linguine ar vistu akniņām apelsīnu mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
2 personām

Ikdienā makaronu mērces vairāk ierasts taisīt uz tomātu, siera un saldā krējuma vai piena bāzes. Šoreiz maza revolūcija – apelsīni un nedaudz baltvīna kombinācijā ar čili un raudeni. Īsts krāsu un garšu kokteilis. Garantējam, ka ēdiens no krāsu daudzveidības liks acīm iemirdzēties un sasildīs arī no iekšpuses.

Izrādās – citrusi ļoti labi papildina arī aknu ēdienus un brīnišķīgi sader kopā ar pastu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 250 g pastas
  • 300 g vistu akniņu
  • 1 neliels puravs
  • 1 sarkanā paprika
  • ½ čili pipara
  • 1 tējkarote kaltētas raudenes
  • 2 daiviņas ķiploka
  • buntīte svaigu zaļumu
  • 1 apelsīns
  • 50 ml baltvīna
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistu akniņas noskalo, nogriež cīpslas un pārgriež uz pusēm.
  2. Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež tievās strēmelītēs.
  3. Purava kāta balto daļu noskalo un sagriež gareniski strēmelītēs.
  4. Čili piparam izņem sēklas un sakapā.
  5. Ķiploka daiviņas notīra un sakapā.
  6. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties akniņas. Cep ~ 3 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas.
  7. Pievieno puravus, papriku, čili, pielej vēl nedaudz eļļas un pacep vēl 3 minūtes. Pievieno raudeni, ķiplokus un zaļumus.
  8. Apelsīnu noskalo un norīvē miziņu.
  9. Pannas saturam pievieno rīvēto apelsīna miziņu.
  10. Pievieno arī apelsīna sulu un vīnu. Samaisa un 5 minūtes pasautē.
  11. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad pasta ir gatava, to samaisa kopā ar akniņām apelsīnu un vīna mērcē un pasniedz galdā nekavējoties.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu akniņas noskalo, nogriež cīpslas un pārgriež uz pusēm.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež tievās strēmelītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Purava kāta balto daļu noskalo un sagriež gareniski strēmelītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili piparam izņem sēklas un sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un sakapā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties akniņas. Cep ~ 3 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno puravus, papriku, čili, pielej vēl nedaudz eļļas un pacep vēl 3 minūtes. Pievieno raudeni, ķiplokus un zaļumus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apelsīnu noskalo un norīvē miziņu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturam pievieno rīvēto apelsīna miziņu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno arī apelsīna sulu un vīnu. Samaisa un 5 minūtes pasautē.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad pasta ir gatava, to samaisa kopā ar akniņām apelsīnu un vīna mērcē un pasniedz galdā nekavējoties.

Komentāri:

  • ivo says:

    Man gan nebija pieejama vistas akna, bet vietā izmantoju cūkas aknas. Plus recepte nedaudz neprecīzi aprakstīta jo nav tieši rakstīts īsti kad un ko tieši likt klāt, bet tā kā gatavoju vakariņas katru vakaru tad jau izpratu kas un kā.. bet tā recepte tiešām kolosāla un ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī izskatās pēc bagātnieku uzkodas! 🙂 Paldies liels par šo recepti!

Jūsu komentārs: