Recepte

Ļoti vienkārša pagatavošana! Saldās riekstu enerģijas bumbiņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Lai tiktu galā ar pavasara nogurumu un nogurumu vispār, pagatavo sev enerģijas batoniņus vai bumbiņas! Šajā receptē būs nepieciešams tikai blenderis un sastāvdaļas, kas pamatā ir žāvēti augļi un rieksti.

No riekstiem šajā receptē Anna no ”Gatavo 3” šoreiz izvēlējusies mandeles un Indijas riekstus, taču jūs variet izvēlēties arī jebkurus citus riekstus.

Tā kā rieksti ir ļoti barojoši, tad esam sagatavojuši nelielu apkopojumu, kurā redzama enerģētiskā vērtība mūsu platuma grādos biežāk sastopamajiem riekstiem. Visi rādītāji ir uz 100 gramiem konkrētu riekstu.

  • lazdu rieksti – 628 kalorijas, 61 grams tauku, 15 grami proteīna
  • zemesrieksti – 567 kalorijas, 49 grami tauku, 26 grami proteīna
  • mandeles – 576 kalorijas, 49 grami tauku, 21 grams proteīna
  • Indijas rieksti – 553 kalorijas, 44 grami tauku, 18 grami proteīna
  • pistācijas – 562 kalorijas, 46 grami tauku, 20 grami proteīna
  • valrieksti – 654 kalorija, 65 grami tauku, 15 grami proteīna

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • 100 g dateļu
  • 180 g Indijas un mandeļu riekstu
  • 50 g žāvētu dzērveņu
  • 50 g žāvētu banānu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vispirms nedaudz sasmalcina dateles.
  2. Tad datelēm pievieno riekstus, žāvētus banānus un dzērvenes. Ja masa neturas kopā, pievieno vel dateles.
  3. Kad viss jau teju gatavs, pievieno vēl citronu sulu un vēl nedaudz blendē.
  4. Ar rokām masu saviļā vienāda izmēra bumbiņās.

Komentāri:

Jūsu komentārs: