Recepte

“Mafini” latviešu gaumē jeb rudzu keksiņi ar “Pūres” rupjmaizes mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Keksiņi, jeb tā dēvētie “mafini” nu jau kļuvuši par ļoti iecienītu našķi daudzās mājās. Tos ir viegli pagatavot un paņemt līdzi, dodoties savās gaitās. “Pūre” un Skaties.lv piedāvā izmēģināt recepti ar latvisku piesitienu – rudzu keksiņus ar rupjmaizes mērci.

Lai sagatavotu šo gardumu, būs nepieciešamas aptuveni 15 minūtes, bet gatavošana aizņems vēl aptuveni tikpat laika. No šīm sastāvdaļām iznāks 6 lieli vai 12 mazi keksiņi.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

Keksiņiem:

  • 75 grami rudzu miltu
  • 75 grami kviešu miltu
  • 1 strīķēta tējkarote cepamā pulvera
  • ¼ tējkarote sāls
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 liela vai 2 mazas olas
  • 50 ml eļļas
  • 135 ml piena

Pildījumam:

  • 150 ml “Pūres” rupjmaizes mērce

Krēmam:

  • 100 grami krēmsiera
  • 50 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 80 grami pūdercukura

Pagatavošana

  1. Savieno sausās keksiņiem paredzētās sastāvdaļas, samaisa, pievieno olu, samaisa, pievieno eļļu un pienu, ar mikseri vai virtuves kombainā kuļ līdz viendabīga masa, nepārkuļ, tiklīdz savienojies – apstājas.
  2. Pilda konditorejas maisā vai ar karoti pilda keksiņu formiņās, piepildot gadrīz līdz augšai.
  3. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 12 līdz 18min, līdz keksiņi nedaudz pacēlušies un gatavi vidū (pārbauda ar koka irbulīti – ja tas ir tīrs, tad gatavi).
  4. Pildījumu iepilda konditorijas maisā ar asu, tievu uzgali, kamēr keksiņi vēl karsti pilda pildījumu.
  5. Krēmam: ar mikseri vai virtuves kombainā kuļ sviestu un pūdercukuru līdz izveidojas viendabīga masa (aptuveni 30 sekundes), pievieno krēmsieru un kuļ līdz savienojies. Ņem vērā – ir svarīgi krēmu nepārkult.
  6. Pilda konditorijas maisā ar dekoratīvu uzgali un dekorē pilnībā atdzesētus keksiņus.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: