Recepte

Maizes Kvass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 600 g svaigas rupjmaizes
  • 1 citrona sula
  • 350 g cukura
  • 30 g rauga
  • citrona vai apelsīna miziņas
  • piparmētru vai apiņu novārījums
  • upeņu jaunie dzinumi
  • 6 l dzeramā ūdens

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlītēs un cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā apgrauzdē.
  2. Maizes šķēlītēm pārlej pāri 4 l verdoša dzeramā ūdens. Trauku pārsedz un atstāj 3–4 stundas, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis rudzu maizes īpatnējo garšu un smaržu.
  3. Šķidrumu nokāš, biezumiem vēlreiz pārlej verdošu ūdeni – šoreiz 2 l, un ļauj 1–2 stundas ievilkties. Šķidrumu nokāš.
  4. Abus šķidrumus salej kopā, pieliek cukuru, raugu, citronu sulu un garšvielas, un siltā vietā raudzē 6–8 stundas. Pēc tam kvasu atdzesē un pasniedz, salietu pudelēs vai māla krūkā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: