Recepte

Mājās gatavoti linguine ar gailenēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Pastai:

  • 500 g miltu
  • 5 olas

Gaileņu mērcei:

  • 300 g svaigu gaileņu
  • 150 ml piena
  • 6 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 buntīte svaigu pētersīļu
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo pastu. Miltus izber uz galda, veidojot kaudzīti. Tai vidū izveido bedrīti, kurā iesit olas.
  2. Ar dakšu vai putojamo slotiņu olas samaisa viendabīgā masā.
  3. Olu masu lēnām jauc kopā ar miltiem, līdz veidojas viendabīga mīkla. Tad mīklu mīca, sit un staipa ~ 20-30 minūtes, līdz tā kļūst elastīga.
  4. Ja mīkla ir pārāk sausa, pa ēdamkarotei pievieno nedaudz auksta ūdens.
  5. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Ja nav steigas, mīklu atdzesē ~ 3 stundas.
  6. Atdzisušu mīklu rullē caur pastas mašīnu, iegūstot garus, skaistus linguine.
  7. Pastu vāra ~ 12 minūtes lielā ūdens daudzumā, pievienojot šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti eļļas.
  8. Pagatavo mērci. Sēnes nomazgā, attīra no meža gružiem un nokasa kātiņus. Tad sagriež palielos gabalos.
  9. Pannā uzkarsē eļļu un uz nelielas liesmas cep sēnes, līdz ir iztvaikojis liekais šķidrums.
  10. Uz atsevišķas pannas, nepārtraukti maisot, izkarsē miltus, līdz tie kļūst nedaudz brūni.
  11. Lēnām maisot, pievieno pienu, un maisot karsē, līdz mērcē vairs nav kunkuļu.
  12. Mērcei pievieno krējumu, sasmalcinātus pētersīļus, saceptās sēnes, sāli, piparus, kārtīgi apmaisa un ļauj, lai mērce uzmet burbuli. Nevāra!
  13. Pastu pasniedz siltu, pārlietu ar sēņu mērci un pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo pastu. Miltus izber uz galda, veidojot kaudzīti. Tai vidū izveido bedrīti, kurā iesit olas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar dakšu vai putojamo slotiņu olas samaisa viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu masu lēnām jauc kopā ar miltiem, līdz veidojas viendabīga mīkla. Tad mīklu mīca, sit un staipa ~ 20-30 minūtes, līdz tā kļūst elastīga.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja mīkla ir pārāk sausa, pa ēdamkarotei pievieno nedaudz auksta ūdens.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Ja nav steigas, mīklu atdzesē ~ 3 stundas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atdzisušu mīklu rullē caur pastas mašīnu, iegūstot garus, skaistus linguine.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu vāra ~ 12 minūtes lielā ūdens daudzumā, pievienojot šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti eļļas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci. Sēnes nomazgā, attīra no meža gružiem un nokasa kātiņus. Tad sagriež palielos gabalos.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un uz nelielas liesmas cep sēnes, līdz ir iztvaikojis liekais šķidrums.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz atsevišķas pannas, nepārtraukti maisot, izkarsē miltus, līdz tie kļūst nedaudz brūni.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lēnām maisot, pievieno pienu, un maisot karsē, līdz mērcē vairs nav kunkuļu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērcei pievieno krējumu, sasmalcinātus pētersīļus, saceptās sēnes, sāli, piparus, kārtīgi apmaisa un ļauj, lai mērce uzmet burbuli. Nevāra!

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu pasniedz siltu, pārlietu ar sēņu mērci un pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: