Recepte

Mājās gatavoti vistas nageti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Faktiski ar ātrās apkalpošanas restorāna piedāvāto ēdienu tam nav pilnīgi nekādas līdzīgas – tik vien, cik princips gaļas gabaliņus apvārtīt rīvmaizē un cept eļļā.

Ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, šī ir īstā recepte pusdienām vai vakariņām.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • 1 citrons
  • 4 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • eļļa cepšanai (~ 200 ml)
  • virtuves dvielis nagetu nosusināšanai

Salātiem

  • 100 g rukolas
  • 200 g redīsu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 apelsīns
  • 30 g ķirbju sēklu (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes ķirbju eļļas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sagriež nelielos garenos gabaliņos.
  2. Ķiplokus smalki sakapā.
  3. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  4. Vistas gabaliņus pārlej ar citronu sulu, pievieno ķiplokus un maltus melnos piparus.
  5. Pārlej ar sojas mērci un kārtīgi samaisa. Atstāj marinēties ~ 15 minūtes.
  6. Rīvmaizē iemaisa sarīvēto citrona miziņu un nedaudz sāls. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls.
  7. Dziļā pannā ielej eļļu tā, lai būtu vismaz 1,5–2 cm, un uzkarsē to. Vistas filejas gabaliņus vispirms iemērc olā.
  8. Tad bagātīgi apvārta rīvmaizē.
  9. Un liek eļļā cepties. Cep no abām pusēm brūnus. Zeltainos nagetus kārto uz virtuves dvielīša, lai notecētu liekā eļļa.
  10. Pagatavo salātus: rukolu nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa vai salātu žāvētājā, redīsus un sīpolu nomazgā un sagriež ripiņās, no apelsīna izspiež sulu.
  11. Visas sastāvdaļas liek palielā bļodā, pārlej ar sulu, pievieno eļļu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un sacilā kopā.
  12. Ja ir vēlme, pievieno sēkliņas.

 

Variācijas par tēmu:

Šādi var gatavot arī tītara vai cūkgaļas šķiņķi, tikai cūkas vai tītara gaļa mazliet ilgāk jāpamarinē. Nagetu gatvošanai derēs arī zivis ar balto gaļu, piemēram, menca, mintajs, heks u.c. Zivi pirms gatavošanas nedaudz iemarinē citronu sulas un eļļas maisījumā.

Der zināt:

Panēt var arī rudzu rīvmaizē vai sajaukt rudzu un kviešu rīvmaizi 1:1. Ja mājās nav rīvmaizes, to var aizvietot ar miltiem, tomēr tad ēdienam zūd kraukšķīgums.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas sagriež nelielos garenos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiplokus smalki sakapā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gabaliņus pārlej ar citronu sulu, pievieno ķiplokus un maltus melnos piparus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej ar sojas mērci un kārtīgi samaisa. Atstāj marinēties ~ 15 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīvmaizē iemaisa sarīvēto citrona miziņu un nedaudz sāls. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dziļā pannā ielej eļļu tā, lai būtu vismaz 1,5–2 cm, un uzkarsē to. Vistas filejas gabaliņus vispirms iemērc olā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad bagātīgi apvārta rīvmaizē.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un liek eļļā cepties. Cep no abām pusēm brūnus. Zeltainos nagetus kārto uz virtuves dvielīša, lai notecētu liekā eļļa.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo salātus: rukolu nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa vai salātu žāvētājā, redīsus un sīpolu nomazgā un sagriež ripiņās, no apelsīna izspiež sulu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas liek palielā bļodā, pārlej ar sulu, pievieno eļļu, sāli, svaigi maltus melnos piparus un sacilā kopā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja ir vēlme, pievieno sēkliņas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: