Recepte

Mājās gatavoti zivju „pirkstiņi”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Pagatavojiet mājās daudzu bērnu iecienītos zivju „pirkstiņus” no gardas baltās zivs filejas, panētus kukurūzas putraimos un rīvmaizē. Pasniedziet ar sautētiem dārzeņiem.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 250 g heka, saidas, paltusa vai citas baltās zivs filejas
  • 50 g polentas
  • 50 g rīvmaizes
  • sāls
  • ½ tējkarote citronpiparu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • ½ citrona sula

Pagatavošana

1. Zivs filejas sadala nelielos gabaliņos. Izspiež citrona sulu un pārlej to pāri zivij.

2. Bļodā ieber kukurūzas putraimus, rīvmaizi, sāli un piparus. Pievieno olu un samaisa viendabīgā masā.

3. Zivs filejas gabaliņus apvārta panējumā.

4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep zivs gabaliņus. Zivs gabaliņus var cept arī sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

5. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem un svaigajiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: