Recepte

Mandeļu cepumi ar maskarpones krēmu un svaigām rudens ogām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
1 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

Mandeļu cepumiem:

  • 2 glāzes mandeļu miltu
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • ½ citrona sulas un rīvētas miziņas
  • ~ 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 iepakojums Maskarpones siera (500 g)
  • 150 ml piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 2 plāksnītes želatīna (var aizstāt ar parasto želatīnu, daudzumu aprēķina pēc norādītās informācijas uz iepakojuma)

Rotājumam:

  • avenes
  • mellenes
  • kazenes

Pagatavošana

  1. Mandeļu miltus sajauc kopā ar kviešu miltiem un cepamo pulveri. Sviestu izkausē un sakuļ kopā ar cukuru un olām. Piespiež citrona sulu un pierīvē miziņu no ½ citrona. Pakāpeniski iesijā miltus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Mīklai jābūt mīkstai, bet tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu liek tūtā un izspiež gliemeža formas cepumus ~ 10 m diametrā. Ja nav tūtas, tad ar rokām veidot apaļus cepumu plāceņus. Cepumus cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes, kamēr tie paliek zeltaini brūni. Cepumiem ļauj atdzist. Cepumi būs diezgan mīksti.
  2. Sagatavo krēmu. Pienu uzkarsē, pievieno vaniļas pāksti un 4 ēdamkarotes cukura. Pienu vāra ~ 10–15 minūtes uz mazas liesmas, lai vaniļa “atdzīvojas”. Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un izkausē. Maskarpones sieram pievieno atdzisušo pienu un želatīnu, visu izmaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm nedaudz sastingt. Veido desertu. Krēmu liek konditorejas tūtā vai špricē, vai tāpat ar karoti veido krēma kārtu.
  3. Dekorē ar sezonas ogām.
1. pagatavošanas solis
Mandeļu cepumi_1

Mandeļu miltus sajauc kopā ar kviešu miltiem un cepamo pulveri. Sviestu izkausē un sakuļ kopā ar cukuru un olām. Piespiež citrona sulu un pierīvē miziņu no ½ citrona. Pakāpeniski iesijā miltus un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Mīklai jābūt mīkstai, bet tā vairs nelīp pie rokām. Mīklu liek tūtā un izspiež gliemeža formas cepumus ~ 10 m diametrā. Ja nav tūtas, tad ar rokām veidot apaļus cepumu plāceņus. Cepumus cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes, kamēr tie paliek zeltaini brūni. Cepumiem ļauj atdzist. Cepumi būs diezgan mīksti.

2. pagatavošanas solis
Mandeļu cepumi_2

Sagatavo krēmu. Pienu uzkarsē, pievieno vaniļas pāksti un 4 ēdamkarotes cukura. Pienu vāra ~ 10–15 minūtes uz mazas liesmas, lai vaniļa “atdzīvojas”. Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un izkausē. Maskarpones sieram pievieno atdzisušo pienu un želatīnu, visu izmaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm nedaudz sastingt. Veido desertu. Krēmu liek konditorejas tūtā vai špricē, vai tāpat ar karoti veido krēma kārtu.

3. pagatavošanas solis
Mandeļu cepumi_3

Dekorē ar sezonas ogām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: