Recepte

Mandeļu krēma tarte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 1 h
6 personām

“Marcipānīgs” deserts. Saldenais mandeļu krēms lieliski sader ar skābenajām odziņām un kraukšķīgo pamatni.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Krēmam

  • 100 g cukura
  • 80 g sviesta istabas temperatūrā
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 100 g mandeļu miltu vai sablendētu mandeļu
  • 100 g saldētu ogu

Mīklai

  • 3 olu dzeltenumi
  • 220 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g pūdercukura
  • 320 g miltu

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence.
  2. Pievieno olu dzeltenumus un ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.
  4. Kad mīkla atdzisusi, to izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 12–15 minūtes.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā kuļ cukuru ar sviestu, līdz tas palicis krēmīgs.
  6. Pievieno olas, miltus un mandeles, un maisa, līdz masa viendabīga.
  7. Izceptajā formā lej sagatavoto mandeļu krēmu, liek ķiršus vai citas ogas un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā vēl 20–25 minūtes.
1. pagatavošanas solis
MandeluTarte_1

Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence.

2. pagatavošanas solis
MandeluTarte_2

Pievieno olu dzeltenumus un ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.

3. pagatavošanas solis
MandeluTarte_3

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.

4. pagatavošanas solis
MandeluTarte_4

Kad mīkla atdzisusi, to izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 12–15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
MandeluTarte_5

Pagatavo krēmu. Bļodā kuļ cukuru ar sviestu, līdz tas palicis krēmīgs.

6. pagatavošanas solis
MandeluTarte_6

Pievieno olas, miltus un mandeles, un maisa, līdz masa viendabīga.

7. pagatavošanas solis
MandeluTarte_7

Izceptajā formā lej sagatavoto mandeļu krēmu, liek ķiršus vai citas ogas un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā vēl 20–25 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: