Recepte

Mango tarteletes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
3 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

  • 115 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g pūdercukura
  • 200 g miltu

Krēmam:

  • 2 nomizoti mango
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 olas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 1 sauja izlobītu pistāciju

Pagatavošana

  1. Sviestu saspaida kopā ar sāli, pūdercukuru un miltiem, izmantojot dakšiņu vai pirkstus. Kad mīklas konsistence atgādina smiltis, pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu bumbā. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 1 stundu.
  2. Mango sagriež nelielos gabaliņos un sablendē.
  3. Augļu biezeni lej katliņā, pievieno olas, medu, smalki sakapātu ingveru un vāra, ik pa laikam apmaisot ar putojamo slotiņu.
  4. Kad krēms sabiezējis, to izspiež cauri sietam un liek bļodiņā atdzesēties.
  5. Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. To ieklāj cepamajās formiņās un cep krāsnī 190°C temperatūrā 10–12 minūtes.
  6. Pēc cepšanas atdzesē un pilda ar mango krēmu. Pārber ar sakapātām pistācijām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: