Recepte

Marinētas sēnes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • ~ 2 kg vārītu sēņu

Marinādei

  • 0,5–0,6 l ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 10 smaržīgie pipari (virces)
  • 10 melnie pipari
  • 3 lauru lapas
  • 5 krustnagliņas
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 sīpoli (pēc izvēles)
  • 0,4 l 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiploku daiviņas notīra. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
  2. Katlā ielej nepieciešamo ūdens daudzumu, pievieno piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra ~ 10 minūtes.
  3. Marinādei pievieno cukuru, sāli, sīpolus, ķiplokus un etiķi. Vāra vēl ~ 2 minūtes. Atdzesē. Marinādi pēc izvēles var izkāst.
  4. Burciņas un vāciņus izmazgā, noplaucē. Burciņās liek sēnes un pārlej ar pilnībā atdzisušu marinādi. Uzliek vāciņu un uzglabā vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: