Recepte

Marinēti gurķi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • ~ 600 g vidēju gurķu

Marinādei

  • 0,5 l ūdens
  • ~ 20 g diļļu kātu vai kaltētas dilles
  • 2 lauru lapas
  • 10 smaržīgie pipari
  • 2 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 0,5 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķus noskalo aukstā ūdenī. Nogriež tiem galiņus un ~5 minūtes blanšē verdošā ūdenī.
  2. Burkas un vāciņus nomazgā un noplaucē ar verdošu ūdeni.
  3. Pagatavo marinādi: katlā ielej ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas, krustnagliņas. Vāra ~ 20 minūtes, līdz garšvielas ir atdevušas savu aromātu.
  4. Pievieno sāli un cukuru. Turpina vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un pievieno etiķi.
  5. Burkās liek diļļu kātus, gurķus un pārlej ar marinādi. Ja vēlas dzidru marinādi, tad to izkāš.
  6. Uzliek vāciņus un pasterizē 80 °C temperatūrā – 1 l burkas 10 minūtes, 2 l burkas 15 minūtes, 3 l burkas 20 minūtes.
  7. Aizvāko, apgriež burkas ar vāciņu uz leju un patur 1 stundu. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: