Recepte

Maskarpones siera kūka ar persikiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 1 paciņa cepumu, 180 g piemēram, “Selga”
  • 90 g sviesta

Kūkas masai:

  • 500 g maskarpones siera
  • 250 g biezpiena
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 20 g vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes vai gatavā vaniļas pudiņa
  • 5-6 konservētu persiku pusītes
  • pūdercukurs kūkas pārkaisīšanai
  • eļļa vai sviests veidnes ietaukošanai
  • veidne cepšanai, 26 cm

Pagatavošana

  1. Cepumus liek bļodā un sasmalcina ar kartupeļu piestu vai samaļ virtuves kombainā.
  2. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa.
  3. Veidni ietauko ar sviestu vai eļļu. Veidnē liek cepumu/sviesta masu un, nedaudz piespiežot, izlīdzina virsmu.
  4. Sagatavo pildījumu: olas sakuļ viendabīgā masā.
  5. Maskarpones sieru liek bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, biezpienu, vaniļas pudiņu un sakultās olas. Visu saputo viendabīgā, krēmīgā masā.
  6. Masu lej veidnē uz cepumu pamatnes.
  7. Konservētos persikus sagriež šķēlītēs un kārto uz kūkas virsmas.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties kūku. Cep ~ 1 stundu un 15 minūtes. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar pūdercukuru.

 

Variācijas par tēmu:

Kūkas pamatnei var izmantot gan cepumus, gan kviešu, kliju vai griķu sausmaizītes.

Siltu kūku var pārziest ar aprikožu vai persiku ievārījumu.

Maskarpones sieru iespējams aizstāt ar kādu svaigo krējuma vai jogurta sieru.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus liek bļodā un sasmalcina ar kartupeļu piestu vai samaļ virtuves kombainā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni ietauko ar sviestu vai eļļu. Veidnē liek cepumu/sviesta masu un, nedaudz piespiežot, izlīdzina virsmu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo pildījumu: olas sakuļ viendabīgā masā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maskarpones sieru liek bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, biezpienu, vaniļas pudiņu un sakultās olas. Visu saputo viendabīgā, krēmīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masu lej veidnē uz cepumu pamatnes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konservētos persikus sagriež šķēlītēs un kārto uz kūkas virsmas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties kūku. Cep ~ 1 stundu un 15 minūtes. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar pūdercukuru.

Komentāri:

  • Laura says:

    Bija mājās Selgas piparkūkas cepumi- izcepu ar tiem. Ļoti garšīgi! Pamēģiniet!

  • Ilona says:

    Cepu jau kuro reizi! Ļoti garšīgi! mēģināju cept arī ar cottage cheese, arī labi sanāca! Paldies!

Jūsu komentārs: